Κυβέρνηση: Δεν πανηγυρίζουμε για το υπερ-πλεόνασμα, αλλά είναι πλέον σίγουρο ότι θα εφαρμοσθούν τα θετικά μέτρα. Θα τα ψηφίσει η ΝΔ;

Χωρίς να πανηγυρίζει, όπως χαρακτηριστικά λέει για το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, καθώς αυτό οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από το γεγονός καθώς όπως επισημαίνει αυτό αποδεικνύει περίτρανα πλέον ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι για το 2017 και και 2018 και επομένως θα εφαρμοσθούν τα θετικά μέτρα που θα ψηφισθούν μαζί με τα πρόσθετα μέτρα ως τα μέσα Μαίου.

Οπως δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, διαψεύδονται τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΝΔ που προέβλεπε ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη ενώ ερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση εάν τελικά πρόκειται να ψηφίσει ή όχι τα θετικά μέτρα που θα εισηγηθεί κυβέρνηση για μείωση του ΕΝΦΙΑ, του πρώτου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος κ.α.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου:

 

 

Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα τα δημοσιονομικά αποτελέσματα για το 2016.

Σύμφωνα με αυτά, το πρωτογενές πλεόνασμα  είναι στο 3,9% του ΑΕΠ, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς κανόνες του προγράμματος κλείνει στο 4,19%.

Περισσότερο από 8 φορές δηλαδή πάνω από τον σχετικό στόχο.

Δεν έχουμε βεβαίως ούτε σκοπό ούτε και διάθεση να πανηγυρίσουμε καθώς γνωρίζουμε καλά ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλά κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αφήνουμε τους πανηγυρισμούς σε άλλους που εν μέσω κρίσης μιλούσαν για ιστορίες επιτυχίας.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε ότι πρόκειται για ένα γεγονός που αποδεικνύει:

Πρώτον, ότι οι όποιες επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ήταν αδικαιολόγητες και υπερβολικές.

Δεύτερον, ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και πολλά αν όχι τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης που πέρσι τέτοιον καιρό, αλλά ακόμη και σήμερα μιλούν για ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης διαψεύδονται με πάταγο.

Και τρίτον, ότι οι στόχοι που θέτει το πρόγραμμα για το 2017 και το 2018 είναι πλέον βέβαιο ότι θα πιαστούν, καθώς το αποτέλεσμα του 2016 είναι τέτοιο που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων.

Επομένως τα θετικά μέτρα που συμφωνήθηκαν και θα νομοθετηθούν σε λίγο καιρό για τα έτη 2019 και 2020 δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι θα εφαρμοστούν.

Έτσι το ερώτημα που έχει μπροστά της η Νέα Δημοκρατία δεν είναι πλέον θεωρητικού, αλλά άμεσου πρακτικού χαρακτήρα.

Θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα για:

  • τη μείωση του ΕΝΦΙΑ,
  • τη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων,
  • την επιδότηση ενοικίου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα,
  • τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των συνταξιούχων,
  • την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων,
  • την επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων;

Ή θα συνεχίσει την αυτοκαταστροφική πολιτική που επέλεξε και πριν λίγους μήνες όταν αρνήθηκε να υπερψηφίσει την παροχή ύψους 617 εκατομμυρίων ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους;

Βεβαίως αυτό αφορά αποκλειστικά τη Νέα Δημοκρατία, τα κομματικά της όργανα και τα στελέχη της.

Αυτό που αφορά εμάς είναι να επιτύχει η μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία.

Πράγμα που για πρώτη φορά είναι σήμερα όχι απλά ορατό, αλλά επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here