Κυβέρνηση- ΔΝΤ: Διάψευση για πρόταση κυβέρνησης τεχνοκρατών

Κυβερνητική πηγή και το ίδιο το ΔΝΤ διαψεύδουν το δημοσίευμα της γερμανικής Bild, που περιείχε πληροφορίες σύμφωνα με της οποίες το ΔΝΤ έθεσε στην Αθήνα ζήτημα κυβέρνησης τεχνοκρατών, εκφράζοντας αμφιβολίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται.

Πιο συγκεκριμένα οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Bild, αναφέρουν ότι το ΔΝΤ στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης έθεσε ζήτημα κυβέρνησης τεχνοκρατών. Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι το, ΔΝΤ ζητά εγγυήσεις ότι οι μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμοστούν.

Επιπλέον, αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε στην Bild: «Δεν πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν τους εμπιστευόμαστε».

Νωρίτερα την Κυριακή, ελληνική κυβερνητική πηγή διέψευσε ότι έχει ζητηθεί κυβέρνηση τεχνοκρατών από την πλευρά του ΔΝΤ.

Παρόλο που εκπρόσωπος του ΔΝΤ διέψευσε και αυτός το δημοσίευμα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ δεν έχει κάνει κάποια τοποθέτηση σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλές να βγάλει κανείς κάποιο συμπέρασμα για την στάση της Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και του ρόλου του ΔΝΤ σε μια ενδεχόμενη συμφωνία.

Από την άλλη, το αμερικάνικο Fox δημοσιοποίησε πληροφορίες που αναφέρουν ότι το ΔΝΤ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί.

Σενάρια για διενέργεια πρόωρων εκλογών δημοσιεύει, επίσης, η γερμανική Bild.

Την ίδια ώρα το Reuters κάνει λόγο για σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε διαγραφές βουλευτών του που καταψήφισαν την εξουσιοδότηση που ζήτησε εν όψει της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, κάτι τέτοιο θα γίνει έως την Τετάρτη, εν όψει της ψήφισης των προαπαιτούμενων που έχουν ζητηθεί από τους εταίρους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here