Κυβέρνηση: Περιμένουμε πρόσκληση για διάλογο-Η Βουλή απέρριψε τις προτάσεις των δανειστών

Σταθερή στις θέσεις της αλλά έτοιμη να ανταποκριθεί σε μια ύστατη πρόσκληση των θεσμών για συνέχιση της διαπραγμάτευσης, η οποία δεν έγινε την Κυριακή στις Βρυξέλλες, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών δήλωσαν αναρμόδιοι, δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση. Μετά την μαραθώνια σύσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, σε δελτίο Τύπου, τονίζεται ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε προτάσεις με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη τελική συμφωνία ενώ οι θεσμοί, δια των εκπροσώπων τους, επέμειναν σε μια τελεσιγραφικού τύπου αντίληψη, καταθέτοντας εκ νέου κείμενο με μέτρα που έχει απορρίψει η Ελληνική Βουλή.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αναφέρεται στη πρόσφατη συζήτηση-ενημέρωση που έγινε στο Κοινοβούλιο και στην οποία εκφράσθηκε ομόθυμα η άρνηση των πολιτικών κομμάτων να δεχθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας που προτείνουν οι δανειστές. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση προτάσσει απέναντι στον εκβιασμό και τα τελεσίγραφα των δανειστών την ομόθυμη εθνική στάση.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση έχει ως εξής:

Η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του Έλληνα Πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία.

Ο γύρος αυτός δεν έγινε ποτέ. Οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή του δήλωση κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης.

*  Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο Τρίτη στις 10:00 με τον Σταύρο Θεοδωράκη και στις 11.00 με τη Φώφη Γεννηματά και τις 12.00 με την Ντ. Μπακογιάννη. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Πρωθυπουργός θα τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις.

* Αύριο Τρίτη 16/06, στις 13:00 συνεδριάζει επίσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ  στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το ρεζιλικι η ξευτιλα και η δουλοπρεπεια εχει περασει ακομα και στο DΝΑ σας
    ως φαινεται αλλοιως δεν εξηγειται η εμμονη σας για διαπραγματευσεις ενω σας εξευτελιζουν καθημερινα 5 μηνες μερες μια κλικα μαφιοζων τογογλυφων
    Παντως ο λαος δεν προκειται να αποδεχτει μεριδιο της ξεφτιλας Αυτη θα ειναι
    ολη καταδικη σας και θα τη σερνεται για παντα στην πλατη σας και στο κουτελο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here