Του Βαγγέλη Μαρκουλή

Μέχρι τώρα, έλεγα ότι καλά τα πήγαινε ο Χαρδαλιάς. Από τότε που πήρε «καρέκλα» και έγινε υφυπουργός, τα έκανε μαντάρα, επιεικώς. Τα έβαλε με τους Έλληνες στο Λονδίνο, που είχα προμηθευτεί μέρες τα εισιτήριά τους πήγαν στο αεροδρόμιο για check in και εκεί πληροφορήθηκαν ότι δεν θα γίνει η πτήση τους για Αθήνα. Δεν δίνουν τα στοιχεία τους λέει. αλλά μίλησε και απρεπώς γιατί του χαλάνε την επικοινωνιακή εικόνα. Στην έντονου ύφους παρέμβασή του σε εκπομπή του OPEN TV (28/3) o N. Χαρδαλιάς, σχεδόν κατηγόρησε τους Έλληνες της Βρετανίας, επειδή προβάλλουν το μεγάλο πρόβλημα που βιώνουν, καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέρες στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, επιθυμώντας να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Χωρίς χρήματα, όχι μόνο για να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αλλά για να διαμείνουν κάπου, ή για την διατροφή τους. Ήταν όμως κατηγορηματικός. Τους είπε «τώρα θυμηθήκατε την Ελλάδα;». Και γύρισε από το άλλο πλευρό να κοιμηθεί με ήσυχη τη συνείδησή του ότι τους … έσκισε.

Δεν διαφωνώ ότι θα πρέπει να κοπούν οι πτήσεις για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού και προστασίας των πολιτών, από χώρες στις οποίες υπάρχει σοβαρό επιδημιολογικό πρόβλημα. Να υπάρξει όμως μια προειδοποίηση και ιδιαίτερη μέριμνα για τους Έλληνες που βρίσκονται στη ξένη χώρα. Στην Ολλανδία για παράδειγμα, το ανακοίνωσε Σάββατο και ξημερώματα Κυριακής, κόπηκαν οι πτήσεις. Ούτε το παραμικρό περιθώριο για να επιστρέψουν οι Έλληνες. Και φυσικά βάλτους όλους καραντίνα.

Κάτι ανάλογο γίνεται και στην Αυστραλία. Και ως παθών και εγκλωβισμένος, θα αναφέρω την εμπειρία μου. Την ημέρα της πτήσης μου η αεροπορική εταιρία Emirates με την οποία είχα κλείσει από τον Νοέμβρη το εισιτήριο επιστροφής, μου ανακοίνωσε με email ότι η πτήση ακυρώνεται. Ούτε εναλλακτικό δρομολόγιο, ούτε νέα ημέρα αναχώρησης. Επικοινώνησα αμέσως με το Προξενείο στη Μελβούρνη και απόρησαν που δεν μου έδωσαν εναλλακτικό δρομολόγιο και ημέρα. Και δεν έδωσαν, γιατί η εταιρεία Emirates, έκοψε τις πτήσεις με Ελλάδα μαχαίρι. Η επικοινωνία μου με το Προξενείο συνεχίσθηκε και ο ίδιος ο πρόξενος κ. Δημήτριος Μιχαλόπουλος, με ενημέρωσε να στείλω τα στοιχεία μου ώστε να γίνει καταγραφή όσων Ελλήνων δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Όπως και έπραξα.

Και με νέο email από το Προξενείο και με πληροφόρησαν, ότι η QATAR θα «πετάξει» προς Ελλάδα. Μπήκα αμέσως στη σελίδα και πάγωσα όταν είδα την τιμή του εισιτηρίου: 7.519 ευρώ!. Και νέο email λίγο αργότερα, με τιμή 6.716 ευρώ. Και με πτήση διάρκειας 40 ωρών. Λες και θα … αγόραζα μόνιμα τη θέση. Και φυσικά σκόπιμα, δεν είχαν απλή θέση, αλλά business.. Η απλή, δεν υπήρχε πουθενά.

Και βέβαια, αμφίβολο είναι αν θα πραγματοποιηθεί η πτήση. Οι Emirates, άγνωστο είναι αν και πότε θα επιστρέψουν το αντίτιμο του πρώτου εισιτηρίου. Και πρέπει να πληρώσω και για δεύτερο.

Τα αγνοεί αυτά ο κ. Χαρδαλιάς; Αγνοεί ακόμα, ότι στην Αυστραλία χρειάζονται οι επισκέπτες Βίζα που κάποτε λήγει; Αγνοεί ότι υπάρχει ενδιάμεσος σταθμός και αν ξεμείνεις εκεί, μαύρο φίδι που σε έφαγε;

Και μάθε και κάτι άλλο κ. Χαρδαλιά. Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ανακοίνωσε ότι η Γερμανική Κυβέρνηση θα πληρώσει για να επαναπατριστούν όλοι οι Γερμανοί υπήκοοι από την Αυστραλία. Και πρόσθεσε ότι για καμία άλλη κυβέρνηση δεν άκουσε κάτι παρόμοιο.

Και στο κάτω κάτω, αν είναι να πεθάνουμε, μη μας στερείς το δικαίωμα να πεθάνουμε στην πατρίδα μας.

Έτσι για να λέμε τα σύκα σύκα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here