Κυρ. Μητσοτάκης: Γιατί είμαι υποψήφιος-Ρωτήστε την Ντόρα ποιον θα στηρίξει

Τους λόγους για τους οποίους θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ εξήγησε στο Mega ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Yποστήριξε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στο κόμμα και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ίδιος έχει το σχέδιο και τη θέληση να τα πραγματοποιήσει. Οσον αφορά το ποιόν θα στηρίξει τελικά η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη παρέπεμψε στην ίδια ενώ σε ερώτηση για το όνομά του,  ζήτησε «να δουν τον Κυριάκο πέρα από το όνομα Μητσοτάκης».  

Όπως είπε, δεν είναι ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, παρ’ ότι -όπως υπογράμμισε- η ΝΔ συγκράτησε δυνάμεις. «Μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στο μέλλον, αρκεί να προτάξουμε ένα σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε τη ΝΔ».

Ανέφερε ότι δεν βλέπει κάποιον λόγο για να καθυστερήσει η ανακοινωση των υποψηφιοτήτων, επιμένει οτι δεν βιάστηκε να ανακοινώσει τη δική του και σημείωσε πως «όσο πιο γρήγορα κινηθεί η διαδικασία, τόσο πιο γρήγορα θα γυρίσει σελίδα η ΝΔ και θα ανανεωθεί ουσιαστικά, γιατί από αυτή τη διαδικασία η ΝΔ θα βγει πιο ισχυρή»

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει ένας γόνιμος και ουσιαστικός δημόσιος διάλογος, με όρους ευπρέπειας, τονίζοντας ότι αυτός ο διάλογος «θα είναι βάλσαμο για τη ΝΔ, όποιος κι αν κερδίσει, γιατί θα ειπωθούν αλήθειες που δεν έχουν ειπωθεί εδω και καιρό». Δήλωσε, μάλιστα, έτοιμος να συμμετάσχει σε ένα debate με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Υπεραμύνθηκε της εκλογής του προέδρου από τους πολίτες λέγοντας: «Εγώ θέλω οι πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία, γιατί η ΝΔ δεν θα αλλάξει από πάνω προς τα κάτω».

Για το «βάρος» του ονόματος

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως προβληματίστηκε πολύ σχετικά με το αν έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα λόγω του ονόματός του, προσθέτοντας πως το αποφάσισε τελικά, καθώς πιστεύει ότι μετά από 11 χρόνια πολιτικής διαδρομής έχει πια αποδείξει ότι έχει τα εχέγγυα, για να μπορέσει να διεκδικήσει αυτή την πολύ κρίσιμη θέση.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολίτες που δεν θα με επιλέξουν λόγω ονόματος, πιστεύω όμως ότι υπάρχουν και πολλοί που θα σκεφτούν εάν το όνομα από μόνο του είναι λόγος απόρριψης ενός υποψηφίου a priori» ανέφερε και ζήτησε από τους πολίτες «να δουν τον Κυριάκο πέρα από το όνομα Μητσοτάκης», το οποίο -όπως ανέφερε- για τον ίδιο λειτούργησε στην αρχή ως πλεονέκτημα γιατί τον διευκόλυνε να μπει στην πολιτική, αλλά στην πορεία έγινε μειονέκτημα, καθώς κλήθηκε να αποδείξει πολλά.

Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι στόχος του είναι να δώσει «νέες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να μπουν στη ΝΔ και να προσφέρουν». «Πρέπει να είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών. Εγώ δεν θέλω ένα κόμμα που να χωρίζεται σε μητσοτακικούς, καραμανλικούς, σαμαρικούς, μεϊμαρακικούς» είπε και πρόσθεσε: «Η διαδρομή μου μέχρι στιγμής ήταν αρκετά συνεπής, για να αποδείξει ότι σε ζητήματα αξιοκρατίας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου».

Για την Ντόρα Μπακογιάννη

Οσοαν αφορά το αν η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη θα στηρίξει την υποψηφιότητά του, παρέπεμψε στην ίδια: «Με την Ντόρα Μπακογιάννη έχουμε πάρα πολύ στενή προσωπική σχέση, δεν συμφωνούμε σε όλα πολιτικά», είπε

Για τις πληροφορίες ότι η Ντ. Μπακογιάννη είπε σε γνωστούς της ότι δεν θα είναι υποψήφια και άφησε να εννοηθεί ότι θα στηρίξει τον κ. Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μησοτάκης απάντησε πως ο ίδιος δεν θα μετατρέψει «τις όποιες οικογενειακές διαφωνίες σε δημόσια αντιπαράθεση», εκφράζοντας την εκτίμηση πως εάν η κ. Μπακογιάννη ερωτηθεί «θα μπορεί να αιτιολογήσει την επιλογή της».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here