Κυρ. Μητσοτάκης: Θέμα δεδηλωμένης και κυβερνητικής σταθερότητας αν δεν ψηφισθεί το άρθρο 3 του ν/σ για την ταυτότητα φύλου

Παίζοντας με τους θεσμούς και τα κοινωνικά δικαιώματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και υπερασπίσθηκε στα λόγια τα δικαιώματα των λίγων συμπολιτών μας για αυτοπροσδιορισμό, εν τούτοις καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στη κυβέρνηση και να ζητήσει εκλογές.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης το είπε καθαρά. Αν δεν ψηφισθεί το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, θα δούμε κατά πόσο υπάρχει δεδηλωμένη και σταθερή κυβέρνηση στο τόπο.

Λίγο πριν η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφάσισε να ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 3 αν μείνει ως έχει, γεγονός που καθιστά μάλλον αδύνατη την υπερψήφιση του άρθρου.

Είναι προφανές, ότι ο αρχηγός της ΝΔ, παίζει με τους θεσμούς μικροπολιτικά παιγνίδια μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.

Βέβαια η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να πέσει, εάν δεν ψηφιστεί ένα άρθρο. Ομως η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι διατεθειμένη να εκμεταλλευθεί πολιτικά το γεγονός, θέτοντας πολιτικό ζήτημα. Το να καταθέσει πρόταση μομφής, μάλλον θα είναι πολιτικό λάθος, καθώς θα συσπειρώσει την κυβερνητική πλειοψηφία και δεν θα οδηγήσει πουθενά.

Κατά τα άλλα, ο αρχηγός της ΝΔ  είπε ότι δεν δέχεται μαθήματα φιλελευθερισμού από κανέναν, κάνοντας μάλιστα  αναφορά σε σχετική ρύθμιση του Κων. Καραμανλή από το 1976.

«Είναι τουλάχιστον κωμικό να έρχεστε στην αίθουσα και να μας παραδίδετε μαθήματα φιλελευθερισμού», είπε προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας αγόρευε μπροστά στα κενά έδρανα της κοινοβουλευτικής του ομάδας. «Αυτά τα ψευδομαθήματα να τα πείτε στους ΑΝΕλ τον παρτενέρ σας στον αλλοπρόσαλλο θίασο που παριστάνει ότι τάχα είναι ομοιογενής κυβέρνηση».

 «Αναμένω με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα ψηφοφορίας για το άρθρο 3 για να δούμε αν υπάρχει αρραγής πλειοψηφία και δεδηλωμένη στο κοινοβούλιο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ο κ. Μητσοτάκης αν και υπεραμύνθηκε των δικαιωμάτων των συγκεκριμένων ανθρώπων, εν τούτοις αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο, επικαλούμενος κυρίως την ηλικία των 15 ετών και χαρακτηρίζοντας πρόχειρες τις ρυθμίσεις.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τους διεμφυλικούς για δικούς της λόγους και επέμεινε στην δική του πρόταση, καλώντας την κυβέρνηση να την αποδεχθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here