Κύπρος: Μονομαχία Αναστασιάδη-Μαλά στον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Ο νυν πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης -υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ)- και ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς, θα μονομαχήσουν στον δεύτερο γύρο  των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, ο Ν. Αναστασιάδης συγκεντρώνει ποσοστό 35,50%.

Ακολουθεί ο Στ. Μαλάς, με ποσοστό 30,25%, ενώ εκτός β’ γύρου μένει ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλας Παπαδόπουλος με ποσοστό 25,74%

 Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, ο Χρίστος Χρίστου συγκεντρώνει ποσοστό 5,65%, ο Γιώργος Λιλλήκας 2,18%, ο Ανδρέας Ευστρατίου 0,22%, ο Χάρης Αριστείδου 0,19%, ο Μιχαήλ Μηνά 0,17% και ο Χριστάκης Καπηλιώτης 0,10%.

Συνολικά ψήφισαν 395.915 πολίτες (συμμετοχή 71,87%) και αποχή έφθασε στο 28,13%.

Δηλώσεις Μαλά:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, είτε με ψήφισαν, είτε όχι, για την ωριμότητα που επέδειξε η κοινωνία μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα το κίνημα της Αριστεράς που σύσσωμο βρέθηκε δίπλα μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στους φίλους, φίλες και αφανείς αγωνιστές από όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα. Συγχαίρω τους ανθυποψηφίους μου για το δικό τους αγώνα τον οποίο έδωσαν με ευπρέπεια. Ο λαός μίλησε. Μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εκφράζει τη θέλησή της για μία ελπιδοφόρα αλλαγή. Αφήνουμε πίσω το χθες, βάζουμε τέλος στους διχασμούς του παρελθόντος, γυρίζουμε σελίδα, κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον με αισιοδοξίας, αυτοπεποίθηση. Προς το δεύτερο γύρο, να βάλουμε τις βάσεις για εθνική ενότητα. Αυτή θα είναι η ενότητα, η μεγάλη μας δύναμη. Με υπευθυνότητα, σύνεση και σοβαρότητα. Με μετρημένα βήματα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, θα βελτιώσουμε την οικονομία που θα αγγίζει τη ζωή όλων των Κυπριών» δήλωσε ο Στ. Μαλάς.

«Η κοινωνία μας ζητά επιτακτικά να αλλάξουμε πολιτική κουλτούρα και συμπεριφορά. Απευθύνομαι προς τους πολίτες, τους καλώ να υπερβούν τις κομματικές τους προτιμήσεις και να συγκρίνουν με νηφαλιότητα τις θέσεις των δύο υποψηφίων. Να ξεχωρίσουν το νέο, από το παλιό. Με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο αύριο. Τους καλώ να βαδίσουμε ένα διαφορετικό δρόμο. Με ενότητα, αλλά και σιγουριά. Μαζί για μία νέα κοινωνική συμμαχία, όλων των Κυπρίων. Κοινωνική συμμαχία ευρείας αποδοχής. Μόνο μια τέτοια συμμαχία θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε κάτι καλύτερο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here