Κύπριος αξιωματικός σκότωσε την Φιλιππινέζα και την 6χρονη κόρη της

Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε πριν από λίγο την προφυλάκιση δύο αξιωματικών του στρατού, 30 και 35 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τον φόνο της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες και την εξαφάνιση της 6χρονης κόρης της τον Μάιο του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυπριακών μέσων ενημέρωσης, ο 35χρονος γνώρισε ως «Ορέστης» στο Facebook την 28χρονη Φιλιππινέζα πέρσι τέτοια εποχή και την κάλεσε να παίξουν μαζί τα παιδιά τους και να γνωριστούν και εκείνοι καλύτερα. Φίλες της, την παρότρυναν να μην πάρει το παιδί της μαζί, αλλά εκείνη θεώρησε ότι θα ήταν μια ευκαιρία για τη μικρή να παίξει με τα παιδιά που υποτίθεται ότι είχε ο «Ορέστης». Μετά το πρώτο ή ίσως μετά από κάποια επόμενα ραντεβού, τα ίχνη της χάθηκαν όπως και του παιδιού. Το πτώμα της βρέθκε ενα χρόνο αργότερα, μετά τις τελευταίες βροχές, να επιπλέει σε σε φρεάτιο εγκαταλελειμμένου μεταλλείου σε χωριό της Λευκωσίας. Ο ένας από τους δυο συλληφθέντες ομολόγησε και είπε ότι θα υποδείξει πού έθαψε το κοριτσάκι. Τα κίνητρά του είναι άγνωστα.

Ο 30χρονος είχε συλληφθεί πρώτος, επειδή δική του φωτογραφία είχε χρησιμοποιήσει στο ψεύτικο προφίλ του ο 35χρονος συνάδελφός του, ο «Ορέστης». Ο ίδιος επιμένει ότι δεν είχε καμία σχέση με τα εγκλήματα και ότι ο 35χρονος έκλεψε ουσιαστικά μια φωτογραφία του και την χρησιμοποίησε στο προφίλ του.

Κατά την σύλληψή του, ο 35χρονοςροσπάθησε να καταπιεί μία κάρτα τηλεφώνου sim, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν ένα μπλε σχοινί και μία μονωτική ταινία. Το γυμνό πτώμα της 38χρονης όταν εντοπίστηκε είχε δεμένα χέρια και πόδια με πανομοιότυπο μπλε σκοινί ενώ στο λατομείο που βρέθηκε το πτώμα, εντοπίστηκε και ίδια μονωτική ταινία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης ή ο συνεργός του άλλαξαν τους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή τους πριν από 4 μήνες.

Θύμα είναι η 38χρονη Marry Rose και η 6χρονη κορούλα της που εξαφανίστηκαν στις 5 Μαΐου του 2018.

Όταν προ τριημέρου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα, συνελήφθη αρχικά ο 33χρονος Ρουμάνος πρώην σύντροφός της και πατέρας της 6χρονης, αλλά δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here