Κυπριακό: Πιθανές εξελίξεις συζήτησαν Γιλντιρίμ-Ακιντζί

Για «πιθανές εξελίξεις» στο Κυπριακό, συζήτησαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ που πραγματοποιεί επίσκεψη στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι με τη σύγκληση της διάσκεψης για την Κύπρο στην Γενεύη η διαδικασία των διαπραγματεύσεων έφτασε σε ένα κρίσιμο επίπεδο. Η Τουρκία, δήλωσε, συνεχίζει την στήριξη σε μια συνολική λύση και προσδοκά να δημιουργηθεί, μετά τις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στην Κύπρο, η βάση για να συγκληθεί και πάλι η διάσκεψη για το Κυπριακό.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι από την αρχή στόχος των διαπραγματεύσεων ήταν η δημιουργία ενός νέου και μόνιμου συνεταιρισμού στην βάση της πολιτικής ισότητας των δύο πλευρών στο νησί. Επίσης, δήλωσε ότι μια συνολική λύση δεν επιτυγχάνεται μόνο με την συμφωνία στα κεφάλαια των διαπραγματεύσεων, αλλά με την αφομοίωση της πεποίθησης για ένα κοινό συνεταιρισμό.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θα μιλήσει απόψε σε συγκέντρωση για το δημοψήφισμα στην Τουρκία. Τον συνοδεύουν η σύζυγός του Σεμίχα και οι υπουργοί Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, Δασών και Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου, Συγκοινωνιών, Ναυτιλίας και Επικοινωνίας Αχμέτ Αρσλάν, όπως επίσης και ο βοηθός προέδρου στο ΑΚΡ Αχμέτ Σοϊγκούν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here