Κυπριακό: Ακύρωσε ο Ακιντζί την συνάντηση με Αναστασιάδη

Δεν θα γίνει τελικά την Πέμπτη η συνάντηση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, λόγω άρνησης του τουρκοκύπριου ηγέτη να συμμετάσχει.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά ενημερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ότι λογω άρνησης συμμετοχής του τουρκοκύπριου ηγέτη, η αυριανή συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Για τη στάση του τουρκοκύπριου ηγέτη, ο κ. Αναστασιάδης ενημερώθηκε από την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σε δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει τη λύπη του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη για ολόκληρο το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε στην κυρία Σπέχαρ τη θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση του διαλόγου.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο κύπριος πρόεδρος σημείωσε πως οι χθεσινές δηλώσεις Ακιντζί περί προϋποθέσεων για επάνοδο στις συνομιλίες, αποτελούν αιτιάσεις της άλλης πλευράς, προκειμένου να μην προσέλθει στις συζητήσεις.

Απέδωσε, παράλληλα, τις εξελίξεις και στο γεγονός ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, αφού δεν μπορεί να πείσει για τις απαιτήσεις της αναφορικά με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από την κ. Σπέχαρ, να διαβιβάσει τις θέσεις του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here