Κυπριακό: Αδιέξοδο στην πενταμερή-Επιμένει για δύο κράτη η Τουρκία

Χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες δεν υπάρχει αρκετά κοινό έδαφος για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό, ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη την οποία συγκάλεσε ο ίδιος ο Γ.Γ.

«Η αλήθεια είναι πως στο τέλος των προσπαθειών μας, δεν έχουμε βρει ακόμη αρκετό κοινό έδαφος που θα επιτρέψει την επανάληψη των επίσημων συνομιλιών» σε σχέση με μια διευθέτηση του Κυπριακού, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Ωστόσο, συμφωνήθηκε πως στο μέλλον θα γίνει ακόμη μία συνάντηση σε μια προσπάθεια. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο Γκουτέρες, θα υπάρξει μία ακόμη συνάντηση των 5+1 με την προοπτική να εξασφαλιστεί ένα κοινό έδαφος για συνομιλίες. «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει αυτή την προσπάθεια και να εξασφαλίσουμε θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε μετά το πέρας των διαβουλεύσεων επισημαίνοντας πως η επόμενη συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους 2 έως 3 μήνες. 

Στάνο: Η ΕΕ συνεχίζει τη στήριξή της στις προσπάθειες του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Την ικανοποίησή της ΕΕ για τη συμφωνία να πραγματοποιηθεί ακόμη μία συνάντηση για το Κυπριακό εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά. Η ΕΕ συνεχίζει τη στήριξή της στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και τις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη να δημιουργηθούν οι καλύτερες το δυνατόν συνθήκες για την επόμενη συνάντηση» σημείωσε ο Πίτερ Στάνο αναφέροντας: «Καλωσορίζουμε την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα ότι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για μία ακόμη 5+1 συνάντηση, και όπως είπα η ΕΕ συνεχίζει τη στήριξή της στον ΟΗΕ και όλες τις προσπάθειες σε αυτό το πλαίσιο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here