Κυνική ομολογία-ντροπή από Παπαευαγγέλου: Μικρό ποσοστό το 20% που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ-Τουλάχιστον 1.500 «έφυγαν» αβοήθητοι-Μεγάλες ευθύνες Μητσοτάκη, Κικίλια

Βέβαια, πολλοί υποστηρίζουν ότι εκτός ΜΕΘ παθαίνουν πολλοί περισσότεροι ασθενείς από όσους ανέφερε η κ. Παπαευγαγέλου.
Η δήλωσή της αυτή, ωστόσο, που για πρώτη φορά προσδιορίζει τον αριθμό των συμπολιτών μας που έμειναν αβοήθητοι, χωρίς την αυξημένη φροντίδα των ΜΕΘ, είναι και έναυσμα για αναζήτηση ευθυνών, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μας διαβεβαίωνε ότι όποιος χρειαστεί φροντίδα σε ΜΕΘ θα την έχει. Προφανώς έλεγε ψέματα και πρέπει να λογοδοτήσει.

Κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου προσέφυγε σε έναν απίστευτο κυνισμό.

Συγκεκριμένα, αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχουν θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, έκανε λόγο για ένα «πολύ μικρό» ποσοστό, «20% νομίζω», λες και μιλάει για στραγάλια και όχι για ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο Βάνα Παπαευαγγέλου δικαιολογεί την επικίνδυνη ανικανότητας της κυβέρνησης που δεν φρόντισε να προετοιμάσει το σύστημα Υγείας για την πανδημία, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν άνθρωποι στην αναμονή για ΜΕΘ.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here