Κυμπουρόπουλος κατά Δοξιάδη: Ανιστόρητη η εξίσωση ναζισμού-κομμουνισμού

«Επέλεξα το λευκό σε μια εποχή που εύκολα μπορεί να επιστρέψει στο μαύρο» αναφέρει εμφατικά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αρνούμενος να απολογηθεί στους επικριτές του, όπως ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, που μίλησε για «ασπόνδυλα του λευκού», για τη στάση του σχετικά με το αντικομμουνιστικό ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους τον ρωτούν γιατί δεν το υπερψήφισε.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ψήφισε λευκό. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, χωρίς να κατονομάζει τον Απ. Δοξιάδη, ξεκαθαρίζει ότι «η καταδίκη των θυμάτων του Ολοκληρωτισμού είναι επιβεβλημένη, παρότι -θέλω να πιστεύω- αυτονόητη, ενόσω η υπεράσπιση των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών αποτελεί θεμελιώδη ευρωπαϊκό πρόταγμα», όμως κρίνει ανιστόρητη την εξίσωση ναζισμού με τον κομμουνισμό.

Την προηγούμενη εβδομάδα συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα υπό τον τίτλο «Η σημασία της Ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης» το οποίο χαρακτηρίζει τη Σοβιετική Ένωση συνυπεύθυνη με τη ναζιστική Γερμανία για το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παραπέμποντας στο σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ των δύο χωρών ως μια συμφωνία συμμαχίας. Το είχαν καταθέσει από κοινού οι ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών.

Αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κυμπουρόπουλος:

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here