Κωνσταντίνα Κούνεβα: Θα συνεργαστώ με όλους χωρίς διακρίσεις

«Θα συνεργαστώ με όλους, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις, για τις κοινές μας αξίες. Άλλωστε, εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω ότι η ζωή θα μας φέρει ξανά όλους μαζί στον κοινό αγώνα για μια άλλη Ελλάδα, σε μια άλλη Ευρώπη», σημειώνει σε δήλωσή της η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Πιστεύω ότι η διάσπαση ήταν η χειρότερη εξέλιξη σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σέβομαι, όμως, τις αποφάσεις όλων των συντρόφων που επέλεξαν ν’ ακολουθήσουν τη φωνή της συνείδησής τους, άλλοι μένοντας στον ΣΥΡΙΖΑ κι άλλοι ακολουθώντας τον νέο φορέα, τη Λαϊκή Ενότητα. Από τη θέση της συνεργαζόμενης ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεργαστώ με όλους, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις, για τις κοινές μας αξίες. Άλλωστε, εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω ότι η ζωή θα μας φέρει ξανά όλους μαζί στον κοινό αγώνα για μια άλλη Ελλάδα, σε μια άλλη Ευρώπη» σημειώνει σε δήλωσή της η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Εδώ και ενάμιση χρόνο συμπορεύτηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη, γεμάτη ελπίδες αλλά και πολλές διαψεύσεις πορεία. Από την επιτυχία στις Ευρωκλογές μέχρι την εκλογική νίκη του Ιανουαρίου, από τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μέχρι το συγκλονιστικό «Όχι» της 5ης Ιουλίου, από τους εκβιασμούς των δανειστών μέχρι την ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου.
Πήρα και εγώ όλες τις χαρές, αλλά και όλες τις πίκρες που επιφύλασσε για όλους μας αυτή η πορεία.
Εκλέχτηκα ως συνεργαζόμενη με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μοιράστηκα με τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κοινές αγωνίες και προσπάθειες να φέρουμε στο ψυχρό Ευρωκοινοβούλιο τη φωνή των αδύναμων. Να ανοίξουμε ρωγμές αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης στην Ευρώπη των τραπεζών. Δύσκολη προσπάθεια, που τις περισσότερες φορές βρίσκει τείχος αδιαφορίας και κυνισμού.
Θα συνεχίσω το έργο που έχω ξεκινήσει από την ίδια θέση και με τα ίδια κριτήρια: την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των ανέργων, των γυναικών, των αναπήρων, των μεταναστών. Αυτό είναι το πρόγραμμα που έχουμε να υπηρετήσουμε, πέρα από τα Μνημόνια και, στην πραγματικότητα, ενάντια σ’ αυτά. Θα συνεχίσω αυτή τη δουλειά, συνεργαζόμενη με τους συντρόφους ευρωβουλευτές, ανεξάρτητα από το σε ποια πλευρά επέλεξαν να ενταχθούν μετά τη διάσπαση. Έχουμε, άλλωστε, το κοινό μας σπίτι, την πολιτική ομάδα της Αριστεράς, τη GUE/NGL που πρέπει να παραμείνει η ελπίδα και η φωνή των ευρωπαϊκών λαών στο Ευρωκοινοβούλιο.
Δεν θα προσπαθήσω να κρυφτώ πίσω από τις λέξεις. Πιστεύω ότι η διάσπαση ήταν η χειρότερη εξέλιξη σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σέβομαι, όμως, τις αποφάσεις όλων των συντρόφων που επέλεξαν ν’ ακολουθήσουν τη φωνή της συνείδησής τους, άλλοι μένοντας στον ΣΥΡΙΖΑ κι άλλοι ακολουθώντας τον νέο φορέα, τη Λαϊκή Ενότητα. Από τη θέση της συνεργαζόμενης ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεργαστώ με όλους, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις, για τις κοινές μας αξίες. Άλλωστε, εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω ότι η ζωή θα μας φέρει ξανά όλους μαζί στον κοινό αγώνα για μια άλλη Ελλάδα, σε μια άλλη Ευρώπη.

Κωνσταντίνα Κούνεβα

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here