Κτηνοτρόφοι: Να μην καθορίζουν οι βιομηχανίες τη διάρκεια ζωής του γάλακτος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Να μην επιτρέπεται στις βιομηχανίες να καθορίζουν την διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος και  να επανέλθει η υποχρέωση αναγραφής της χώρας προέλευσης ζητεί από την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

Το μέτρο που εκχωρεί στις βιομηχανίες να επιλέγουν την επιτρεπόμενη διάρκεια ζωής του γάλακτος «ευνοεί την εισαγωγή φθηνού και αμφιβόλου ποιότητας γάλακτος, που σε συνδυασμό με την κατάργηση από την προηγούμενη κυβέρνηση της υποχρέωσης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος δεν υπάρχει, πλέον, καμία προστασία για τον καταναλωτή» τονίζει ο ΣΕΚ.

Ο ΣΕΚ  ζητεί τη στήριξη της αποκέντρωσης της παραγωγής και διάθεσης του φρέσκου γάλακτος από μικρότερες μονάδες μεταποίησης και σημεία πώλησης πλησιέστερα στον καταναλωτή, τον δραστικό περιορισμό του φαινομένου των «ελληνοποιήσεων» και την επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% για τις χονδροειδείς ζωοτροφές (π.χ. σανά, τριφύλλια).

Από την πλευρά της η  ΠΑΣΕΓΕΣ υποστηρίζει πως τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία για τους αγρότες θα οδηγήσουν στον αφανισμό της πρωτογενούς παραγωγής και την πλήρη διάλυση της αγροτικής οικονομίας.

«Οι αρνητικές επιπτώσεις θα είναι δραματικές σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, στους καταναλωτές, καθώς επίσης στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here