Δεν αποδεικνύεται ότι κάτοικος του Μεσολογγίου έβγαλε τα μάτια σκύλου

Δεν αποδεικνύεται τελικά ότι το σκυλί που βρεθηκε νεκρό στο Μεσολόγγι έπεσε θύμα βάναυσης ενέργειας ή ότι κάποιος κάτοικος του έβγαλε τα μάτια. Το πιθανότερο, σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr. 

To πιθανότερο είναι το ζωο να έπεσε θύμα νυκτόβιων πτηνών ή τρωκτικών.

Δείτε τι γράφουν τα ellinikahoaxes:

Τι λένε τρεις κτηνίατροι για το θέμα

Κατόπιν επικοινωνίας με τον κτηνίατρο δρ Ε.Πατσουράκη, μάθαμε επρόκειτο άγριο ζώο το οποίοι δεν πλησίαζαν παρά μόνον εκείνοι που το τάιζαν. Ωστόσο δεν είχε επιτεθεί ποτέ σε κανέναν για να γίνει ‘στόχος’. “Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας δεν είχε επισκεφθεί ποτέ τον κτηνίατρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τις τελευταίες μέρες είχε παρατηρηθεί επίσης άρνηση τροφής από το ζώο”. Σύμφωνα με μαρτυρίες το ζώο εντοπίσθηκε νεκρό έχοντας τα μάτια του. “Έτσι βρισκόμενο εκτεθειμένο σε ερημική τοποθεσία, το πιθανότερο είναι να δέχτηκε μεταθανάτια επίθεση, νυκτόβιων ζώων τρωκτικών ή πτηνών (κουκουβάγιες κλπ).”

Την παραπάνω εκτίμηση ασπάζεται και ο δρ Α.Παπανικολάου επίσης κτηνίατρος στην περιοχή του Μεσολογγίου. Ερωτηθείς για το περιστατικό δήλωσε “Δεν υπάρχει περίπτωση.” “Συμφωνώ με τον συνάδελφο”. Μας εξήγησε πως η πόλη είναι μικρή και πως γνώριζαν το συγκεκριμένο αδέσποτο.”Δεν πείραζε κανέναν αλλά δε μπορούσες και να το πιάσεις, εκδήλωνε επιθετική συμπεριφορά”.

Επικοινωνήσαμε με τον δρ. Δ.Παπανικολάου ο οποίος μας εξήγησε “Έχω κάνει επεμβάσεις εξόρυξης βολβού είναι μια διαδικασία που διαρκεί 1,5 με 2 ώρες και έχει πολλή αιμορραγία. Χρειάζεται ειδικά εργαλεία για να γίνει και απαιτεί γενική αναισθησία”. Όπως είδαμε στις φωτογραφίες, το τρίχωμα του σκύλου είναι καθαρό, δεν υπάρχει αίμα στη μουσούδα του. “Στη περίπτωση που είχε βγάλει άνθρωπος τα μάτια το σκύλου η μουσούδα του θα ήταν γεμάτη με αίμα, το οποίο δε ‘φεύγει’ με τη βροχή όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι αλλά μόνο με οξιζενέ”

Σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστου καθώς έγινε καταγγελία από μέλος φιλοζωικής οργάνωση της περιοχής. Ωστόσο σύμφωνα με το πόρισμα της ανακριτικής και όπως μας πληροφόρησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, “δεν κατέστη δυνατό να γίνει εκτίμηση της σωρού από κτηνίατρο καθώς το ζώο είχε ταφεί και έχουν περάσει πολλές μέρες”.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here