Κτηματολόγιο: Ξεκινά αύριο Δευτέρα η ανάρτηση για την Αθήνα

Aύριο Δευτέρα 1η Ιουνίου ξεκινά η ανάρτηση του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του Κτηματολογίου. Η ανάρτηση διαρκεί δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού (θα λήξει στις 3 Αυγούστου) και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και το Δημόσιο (θα λήξει την 1η Οκτωβρίου του 2020).

Μέσω της ανάρτησης αναδεικνύονται ζητήματα για πρώτη φορά τα οποία δεν τα γνώριζε κανείς ακόμη κι αν υπήρχε συμβόλαιο ή άδεια οικοδομής, καθώς για πρώτη φορά συναντώνται όλες οι διοικητικές πράξεις στον ίδιο χάρτη. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στην ανάρτηση είναι η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας. Πλέον όσοι δικαιούχοι εντοπίζουν κατά την ανάρτηση σφάλματα στην καταγραφή της ιδιοκτησίας τους ( είτε γεωμετρικά είτε αναφορικά με τους τίτλους χωρίς αφορούν ζητήματα δικαστικής διεκδίκησης) θα καταθέσουν αιτήσεις διόρθωσης στο Γραφείο Κτηματογράφησης ( τον ανάδοχο) που αναλαμβάνει ρόλο διαμεσολαβητή κτηματογράφησης.

Ο ανάδοχος θα συντάσσει υποχρεωτικά έκθεση αποδοχής ή απόρριψης στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου με τη χρήση των κωδικών taxisnet. Στην περίπτωση ωστόσο που ο θιγόμενος δεν συμφωνεί ή όταν οι διορθώσεις είναι εκτεταμένες (αφορούν σφάλματα σε πολλά ακίνητα) ή είναι αναγκαία η προάσπιση δημοσίου συμφέροντος τότε ο το Γραφείο Κτηματογράφησης Υποθέσεων Κτηματογράφησης , οι οποίες θα συσταθούν για τον σκοπό αυτό. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ελέγξουν: Αν τα στοιχεία τους είναι σωστά γραμμένα. Να δουν αν έχουν αποτυπωθεί στο κτηματολογικό απόσπασμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως είναι γραμμένα στο συμβόλαιο τα τετραγωνικά μέτρα του διαμερίσματος και τα χιλιοστά της ιδιοκτησίας τους επί του οικοπέδου. Να τσεκάρουν αν είναι σωστά γραμμένος ο αριθμός του συμβολαίου και του πιστοποιητικού μεταγραφής. Να ελέγξουν αν έχει γραφτεί σωστά ο αριθμός της οριζόντιας ιδιοκτησίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here