Κτηματολόγιο: Έρχεται παράταση στις διορθωτικές δηλώσεις

Παράταση αναμένεται να δώσει το διοικητικό συμβούλιο της Κτηματολόγιο ΑΕ στην προθεσμία υποβολής των διορθωτικών δηλώσεων όσον αφορά τα κτηματολογικά στοιχεία για τον Δήμο Αθηναίων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η φάση της ανάρτησης του Κτηματολογίου στην Αθήνα εξελίσσεται χωρίς προβλήματα αλλά και με περιορισμένη συμμετοχή. Η προθεσμία εκπνέει στις 3 Αυγούστου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες είναι σχεδόν δεδομένη η παράταση της διαδικασίας μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο της Κτηματολόγιο ΑΕ το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 13 Ιουλίου είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά 2.408 αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων και 8.637 αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος. Αντίστοιχα στο Γραφείο Κτηματογράφησης κατατέθηκαν 6.244 δηλώσεις , 2.855 αιτήσεις συμπληρωματικών στοιχείων, 1.589 αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος και 1.063 αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων.

Οι ενδιαφερόμενοι χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία και να ελέγξουν την ορθότητα τους μέσω της ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (ktimatologio.gr). Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει το ακίνητο τους και δεν βρίσκουν τα στοιχεία τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγξετε με προσοχή όλα τα στοιχεία του ακινήτου και του δικαιώματος του ενδιαφερόμενου.Είναι σημαντικό τυχόν σφάλματα και παραλείψεις να διορθωθούν σε αυτό το στάδιο (ανάρτηση) και όχι στη επόμενη φάση διορθώσεων που απαιτεί πολύπλοκες, δαπανηρές και χρονοβόρες διαδικασίες ( π.χ δικαστική απόφαση).

Η επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να μπορούν οι δικαιούχοι να ενημερωθούν για τυχόν μεταβολές που μπορεί να επέλθουν στην ιδιοκτησία τους κατά τη διενέργεια της ανάρτησης των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων μετά το πέρας της οποίας θα καταστούν αυτά οριστικά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here