Ξεκίνησε η κατάθεση μαρτύρων στην Εξεταστική για το Μνημόνιο

Ξεκίνησε η κατάθεση των πρώτων μαρτύρων σήμερα Τρίτη, στην Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Δημήτρη Βίτσα. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η διαδικασία, με τις καταθέσεις εκπροσώπων επιστημονικών, τεχνικών και κοινωνικών φορέων.

Πρώτος καταθέτει ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Τάκης Αθανασόπουλος και ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Νίκος Βέττας.

Ύστερα από παρέμβαση επί διαδικαστικού του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου οι μάρτυρες καλούνται να ορκιστούν πριν αρχίσουν την κατάθεσή τους. Ντροπή χαρακτήρισε το γεγονός ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εμπειρογνώμονες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας έκανε γνωστό ότι απέστειλε αίτημα προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με το οποίο ζητά να σταλούν στα μέλη της όλες οι δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, μετά από σχετική πρόταση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, ο κ. Βίτσας και τα μέλη της Επιτροπής, συμφώνησαν να ζητήσουν να τους αποσταλούν τα πρακτικά από όλες τις σχετικές συνεδριάσεις του ΔΝΤ, των συνόδων κορυφής και του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν την Τρίτη είναι οι:

Τάκης Αθανασόπουλος (πρόεδρος) ή άλλος εκπρόσωπος του ΙΟΒΕ (Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών)

Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ

Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή

Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Κωνσταντίνος Κόλλιας ή άλλος εκπρόσωπος του ΟΕΕ (Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος)

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λίγες ημέρες πριν η Επιτροπή αποφάσισε την κατάρτιση μιας μακροσκελέστατης λίστας μαρτύρων για τους οποίους τα κόμματα συμφώνησαν ότι οι καταθέσεις τους θα βοηθήσουν πολύ στο έργο της εξεταστικής επιτροπής.

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει την Πέμπτη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here