Ξαναμπαίνουν στα εργοτάξια οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός

 

Εντολή από την επιθεώρηση μεταλλείων για άρση της απαγόρευσης λειτουργίας των εγκαταστάσεων στη Χαλκιδική περιμένουν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», ώστε να ξαναμπούν στα εργοτάξια και να ξεκινήσουν να εργάζονται, όπως αναφέρει η απόφαση του ΣτΕ. 

«Κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη, αλλά κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, μέχρι την τελική δικαίωση, την ξεκάθαρη πολιτική λύση για το οριστικό άνοιγμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας» τόνισαν σε συγκέντρωση που έγινε στις Σκουριές, οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε προσωρινά την απόφαση του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στάθμισαν την βλάβη που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που επικαλείται το Ελληνικό Δημόσιο και τελικά ανέστειλαν την απόφαση του περασμένου Αυγούστου με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των μεταλλείων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here