Κρίσιμη συνάντηση Τσακαλώτου-θεσμών για το τελικό κείμενο της συμφωνίας-Βούτσης: Το α’ δεκαήμερο Μαΐου τα μέτρα στη Βουλή

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνάντηση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών στο ξενοδοχείο Χίλτον, με αντικείμενο την λείανση των διαφορών που απομένουν και την επίτευξη συμφωνίας επί του τελικού κειμένου των τεχνικών κλιμακίων, όσον αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να ψηφισθούν.

Την ίδια στιμγή, ο πρόδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, αποκάλυπτε ότι τα επίμαχα μέτρα και αβντίμετρα, θα έρθουν προςε ψήφιση στη Βουλή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, ώστε να έχουν τελειώσει όλα στο Εurogroup της 22ας Μαΐου, όπου θα ληφθούν οι τελικές οριστικές αποφάσεις έγκρισης της δεύτερης αξιολόγησης και εκταμίευσης της δόσης.

Το διακύβευμα ωστόσο είναι ως τότε να έχουν συμφωνηθεί και οριστικοποιηθεί τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τα οποία θα εφαρμοσθούν βέβαια μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος, θα δώσουν όμως την δυνατότητα στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, εάν κρίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Η διακήρυξη των μεσοπρόθεσμων μέτρων από τώρα είναι αναγκαία και για ένα ακόμη λόγο. Για να μπορεί η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2018 να έχει ελπίδες να βγει στις αγορές και να μην χρειασθεί ένα τέταρτο μνημόνιο, κάτι που δεν επιθυμεί κανείς στην ΕΕ,  πρέπει να έχει διευθετήσει τις εκκρεμότητες του χρέους της. Αυτό απαιτείται επίσης για να μπορεί να διεκδικήσει η χώρα επενδύσεις, σε καθεστώς ασφάλειας  για όσους καλεί να επενδύσουν τα χρήματά τους στη χώρα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here