Κρίσιμες ώρες για τον Κουφοντίνα-Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Αθήνα

Κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πλέον διανύει την 51η ημέρα απεργία πείνας και 6η μέρα απεργία δίψας, ενώ από χθες το βράδυ δήλωσε πως σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεων του αρνείται τη διαδικασία της ανάνηψης.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές της λογικής για το δίκαιο αίτημά του να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει άλλωστε ο νόμος που ψήφισε η Ν.Δ., απέναντι στην κυβέρνηση που επιμένει να κωφεύει στην έκκληση εκατοντάδων νομικών, κομμάτων, διανοουμένων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και προσωπικοτήτων και ευρωβουλευτών εκτός Ελλάδας.

Νέα συγκέντρωση στην Αθήνα

Oμάδα από αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, η ζωή του οποίου όπως τονίζουν «κρέμεται από μια κλωστή». Τη συγκέντρωση, που γίνεται με πρωτοβουλία των 1000+ δικηγόρων και οργανώσεως-συλλογικοτήτων της Αριστεράς, στηρίζει και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Το κάλεσμα

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα: Σύνταγμα, Σάββατο 27 Φλεβάρη, 12.00

Μετά από σχεδόν 50 μέρες απεργίας πείνας, η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική, κρέμεται από μια κλωστή. Έχοντας πλέον περάσει και σε απεργία δίψας (αφαίρεση του ορού) εδώ και 5 ημέρες, οι ώρες λιγοστεύουν και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο… Διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Αυτή η εγκληματική  κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα. Με ψηφίσματα και αποφάσεις που θα δυναμώσουν τη φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε όλους και όλες σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το Σάββατο 27/2, 12.00 μ – για να απαιτήσουμε την ύστατη αυτή ώρα:

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα
Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Πληθαίνουν οι φωνές της λογικής

Χθες, αντιπροσωπεία δικηγόρων, αποτελούμενη από τους Αλέκα Ζορμπαλά, Θανάση Καμπαγιάννη, Κώστα Παπαδάκη, Δημήτρη Σαραφιανό και Θεόδωρο Συμεωνίδη επισκέφθηκε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έθεσε υπόψη της την κρισιμότητα της απεργίας πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενημερώνοντας για τις τελευταίες νομικές και ιατρικές εξελίξεις.

Ήταν μια πρωτοβουλία που αποσκοπούσε «στην ενεργοποίηση της ανώτατης εισαγγελικής αρχής της χώρας προκειμένου, όπως της ζητήσαμε, να λάβει κατεπειγόντως άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στα όρια των νομίμων αρμοδιοτήτων της για να αποτραπεί ο θάνατος του απεργού πείνας χωρίς να υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση και σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του, σεβόμενη τη βούληση και την προσωπικότητά του» επισήμαναν οι δικηγόροι. Η αντεισαγγελέας τούς διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί το ζήτημα και έχοντας λάβει και την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου θα επιληφθεί.

Σήμερα ο δικηγόρος Θέμης Σοφός και μέλος ενος «βωβού» ΔΣ του ΔΣΑ, σε αντίθεση με άλλα ΔΣ δικηγορικών συλλόγων της χώρας και χιλιάδων δικηγόρων απευθυνεται για δεύτερη φορά, την ύστατη στιγμή, στην «κωφεύουσα πολιτεία».

Κάλεσμα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από 50 μέρες απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, κανείς δεν δικαιούται να σιωπά.
Το πλατύ μέτωπο στήριξής του που αποτελείται από νομικούς, διανοούμενους, συλλογικούς φορείς, διεθνείς οργανισμούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές και που διαχωρίζει πλήρως τη δράση του από τα δικαιώματά του ως κρατούμενου, δεν φαίνεται να διαπερνά την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας.
Μια ατζέντα που στην ημερήσια διάταξη έχει την καταστολή και τον αυταρχισμό ως απάντηση σε κάθε κινητοποίηση. Ειδικότερα στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, η κυβέρνηση δεν διστάζει να τον οδηγήσει σε θάνατο.
Στα κράτη δικαίου οι νόμοι είναι καθολικοί και απρόσωποι.
Να μην επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να καταλύσει το κράτος δικαίου, να αμφισβητήσει την αυταξία της ανθρώπινης ζωής και να οδηγήσει στο θάνατο του πρωτου απεργό πείνας.
Η Δημοκρατία δεν τιμωρεί και δεν εκδικειται.
Όλοι και όλες σήμερα, 27/2 στο Σύνταγμα στις 12.00
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here