Κρίση κορωνοϊού: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους, χαϊδεύει τράπεζες και επιχειρηματίες

Μέτρα που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τι ανάγκες των περίπου 600.000 εργαζομένων που θα βρεθούν χωρίς εργασία και αμοιβές, μετά το κλείσιμο επιχειρήσεων καθώς και των οικογενειών τους, εξήγγειλε η κυβέρνηση.  Πρόκειται για ελάχιστο ποσό 800 ευρώ έως τις 30 Απριλίου, που είναι κατώτερο ακόμη και από τον παλιό υποκατώτατο μισθό και το οποίο δεν επαρκεί για τις μηνιαίες ανάγκες των νοικοκυριών(ενοίκια, λογαριασμοί, δάνεια).

Στον αντίποδα, με μια υποκριτική στάση, όχι μόνο δεν υποχρεώνει τις τράπεζες να παγώσουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων απευθύνοντας γενικά έκκληση στους τραπεζίτες(!), δεν κήρυξε ενοικιοστάσιο για δύο μήνες και δεν ανέστειλε την έκδοση των μηνιαίων λογαριασμών υδρευσης, ηλεκτροδότησης και ενέργειας και τηλεπικοινωνιών που επιβαρύνουν τον οικογενειακό προυπολογισμό.

Ακόμη και η φράση του υπουργού Εργασίας ότι όλες οι απολύσεις από σήμερα και πέρα είναι άκυρες, ακούγεται σκανδαλωδώς υποκριτική, αφού πρώτον, μετά την παροχή των 800 ευρώ έως τελος Απριλίου και την κάλυψη του μισθολογικού κόστους, οι εργοδότες δεν έχουν λόγο να προχωρήσουν σε απολύσεις Ομως ο κ. Βρούτσης δεν τόλμησε να κηρύξει παρανομες και τις απολύσεις που εγιναν μέχρι σήμερα.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που εξήγγειλε, αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους στη κρίση και τις συνέπειες της.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here