Κρέτσος: ΕΣΡ και για τον Τύπο-Νομοσχέδιο για τα κοινωνικά δίκτυα

Υπέρ της δημιουργίας ενός αντίστοιχου ΕΣΡ για τον ελληνικό Τύπο δήλωσε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «η Πολιτεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέμβει επί του περιεχομένου».

«Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αντίστοιχους θεσμούς και ρυθμίσεις, δηλαδή ένα αντίστοιχο ΕΣΡ, ένα συνήγορο αν θέλετε του Πολίτη για το διαδίκτυο και βέβαια και για τον Τύπο. Υπάρχουν πρωτοσέλιδα, τα οποία πράγματι προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, προάγουν τον σεξισμό και προτρέπουν τον κόσμο σε βία», τόνισε ο κ. Κρέτσος, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Νομοσχέδιο για τα κοινωνικά δίκτυα

Ο κ. Κρέτσος συμπλήρωσε πως μαζί με την Γ.Γ του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Γιαννακάκη επεξεργάζονται ένα νομοσχέδιο, όσον αφορά τα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης και βασική αφετηρία της συζήτησης είναι αν τα Κοινωνικά Μέσα Δικτύωσης συνιστούν δημόσιο χώρο ή όχι. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχει κινητικότητα και πιστεύουμε ότι θα εισέλθουμε στη Βουλή με ένα νομοσχέδιο, το οποίο βοηθά στην αποτροπή ψευδών ειδήσεων και την προτροπή βίας».

 

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ στο περιθώριο του 4ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών, ο κ. Κρέτσος εξέφρασε την ικανοποίησή του ως προς τις εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες «γιατί ένα χρόνιο ζήτημα φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος και ελπίζουμε να δοθούν και οι 7 άδειες, να είναι πολλοί οι υποψήφιοι και επομένως το τίμημα και τα χρήματα που θα πάρει το ελληνικό Δημόσιο».

Ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης προανήγγειλε πως μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση για το ψηφιακό ραδιόφωνο, ενώ αναφέρθηκε στο τι εξυπηρετεί η δημιουργία του Μητρώου ιστοσελίδων, αλλά και το barcode.

Τέλος, ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης αναφέρθηκε στα θεσμοθετημένα κίνητρα για την επιδότηση οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα που θα την τοποθετήσουν ανάμεσα στις «film friendly» χώρες στο εγγύς μέλλον.

«Το καλύτερο κινηματογραφικό πλατό του κόσμου είναι η Ελλάδα, αλλά ήταν και η χώρα που δεν είχε να δώσει ένα κίνητρο στους κινηματογραφικούς παραγωγούς,» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here