Εχει ΜΚΟ στη Λέσβο, εταιρεία ενόπλων μισθοφόρων στη Σομαλία, εταιρεία security (!!!) στο Ωραιόκαστρο

Παρουσιάσθηκε και κρατείται ο Πάνος Μωραϊτης  ιδρυτής της ΜΚΟ που σύμφωνα με τη δικογραφία μέλη της κυκλοφορούσαν με πλαστές πινακίδες και ασυρμάτους, διευκολύνοντας συστηματικά διακινητές να περαιώσουν στην Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες από τις τουρκικές αρχές.

Ο κατηγορουμενος  υποστηρίζει ότι πλήρωσε και πιστοποιημένο ελεγκτή (γιατί άραγε) ώστε τα βιβλία της ΜΚΟ να ειναι καθ΄όλα εντάξει και λέει ότι όλα τα έσοδα προέρχονται απο δωρεές απλών ανθρώπων -δεν γνωρίζουμε το ποσό που  συγκέντρωσε απο την ευαισθησία των πολιτών και σε τι ακριβώς τα διέθεσε όλα αυτά τα χρόνια, αφου μετά την μεγάλη κριση του 2015, οι ροές αραίωσαν θεαματικά και μόλις πρόσφατα άρχισαν και πάλι από Τουρκία.

Ομως ο ίδιος άνθρωπος που εμφανίζονται να λειτουργεί απο την καλή του την καρδιά για να σώζει άτυχους πρόσφυγες και μετανάστες, διατηρεί και εταιρεία που «προσφέρει»  μισθοφορικό στρατό, την ASPIDA Maritime Security, με έδρα στη Λεωφόρο Βυλιαγμένης 185 και το Λονδίνο,  η οποία δραστηριοποιείται επίσης εν πλω, με τη διαφορά ότι οι άνδρες της είναι ένοπλοι και «παρέχουν ασφαλεια σε πλοία που πρέπει να διέλθουν απο θαλάσσιες περιοχές με αυξημενα κρούσματα πειρατείας, όπως η Σομαλία»

Eδω μπορείτε να δείτε δυο βιντεο, στο πρώτο ένα διαφημιστικό της «Ασπίδας» (και τον ίδιο μετά το 1΄ 50΄΄ ) και στο δεύτερο συνεντεύξεις Ελλήνων  μισθοφόρων της

 

Ο ιδιος μόνο φωτοστέφανο δεν φέρει.

Ιδου τι είπε στο lesvos.gr:

«Εξωπραγματικές οι κατηγορίες, έρευνα και διάσωση παρέχουμε, έχουμε βοηθήσει 55.000 ανθρώπους στο νερό και στην παραλία, οι αρχές μας ζήτησαν να ιδρύσουμε ΜΚΟ γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Ο κόσμος με το δίκιο του έχει καχυποψία, έχουν όντως φαγωθεί χρήματα, έχουν κατασπαταληθεί, προσφέρουν δεν προσφέρουν έργο, γι αυτό ωστόσο η θέση μας ήταν «πάντα δίπλα στις αρχές» και πάντα με το νόμο, δεν κυνηγήσαμε ποτέ δημόσια χρηματοδοτηση,  ούτε ένα ευρώ, μόνο απο ιδιωτική πρωτοβουλία χρηματοδοτούμαστε, δεχτήκαμε να γινει και  αρση απορρήτου στους λογαριασμούς μας και δώσαμε εθελοντικά οικονομικά στοιχεια. Οσο για τους ασύρματους,  ειχαμε προσβαση σε ασυρμάτους ανοιχτους, αυτό δεν ειναι κατασκοπεία, είναι σε ανοιχτό κανάλι αυτές οι εκπομπές.»

Δεν είπε τιποτα για τις πλαστές πινακιδες, ούτε το ποσό που έχει συγεντρωσει και πώς ακριβώς αυτό έχει διατεθεί, και φυσικά κουβέντα και για την αντίφαση να έχεις εταιρεία με ενοπλους μισθοφόρους εναντίον Αφρικανών πειρατών στη Σομαλία, αλλά  στη Μεσόγειο να διασώζεις Σομαλούς και να τους φέρνεις στην Ευρώπη να τους δώσεις ένα ποτήρι νερό και ένα ζευγάι κάλτσες όπως λέει. Φυσικά μπορεί να πει ότι άλλο οι κακοί πειρατές της Σομαλίας και άλλο οι μετανάστες. ΟΚ, αυτοι είναι άλλοι. Εκείνος όμως δεν είναι άλλος, ένας είναι

Και υπάρχει και άλλο καραμπινάτο σκάνδαλο. Εισαγει τους μετανάστες ως ΜΚΟ ERCI αλλά με την άλλη του εταιρεία την ΑSPIDA  προσφέρει security στο Ωραιόκαστρο!!!!

 

Αυτός ο κλάδος της Aspida  είναι » αποστολές εσωτερικής ασφάλειας» και δεν ξέρουμε ποιος τους πληρώνει και γιατί σε ελληνικό έδαφος

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here