Κουβέλης: Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών

Η ρητορική της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας ενδεχομένως να κλιμακωθεί μέχρι τις εκλογές στη γειτονική χώρα, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. Μιλώντας σε στρατιωτικούς συντάκτες, τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τροφοδοτεί το εθνικιστικό σύστημα της γειτονικής χώρας, παράλληλα, δε, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία.

Οσον αφορά στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία, έκανε λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης της Γενεύης.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι ο όρος «ομηρεία» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, δεν είχε την έννοιά του με νομικό περιεχόμενο, αλλά ήθελε να προσδιορίσει με αυτόν τον φραστικό χαρακτηρισμό την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Δεν υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ μας», πρόσθεσε αναφερόμενος στον κ. Καμμένο και τόνισε ότι «αντιθέτως συνεργαζόμαστε αμφίδρομα και επί θεμάτων που δεν ανήκουν στις αρμοδιότητές μας».

Επίσης, είπε ότι οι δηλώσεις του περί ακήρυκτου πολέμου συνδέονται με την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις δαπάνες της Πολιτείας για τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας

Σε ό,τι αφορά την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου στα όρια του FIR Αθηνών, στην περιοχή της Ρω, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι ήταν λάθος η έκφρασή του περί υπέρπτησης -δεν έγινε όπως είπε- δηλώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική φρουρά αντέδρασε ορθά και πολύ έξυπνα.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε εξάλλου ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης του χρόνου θητείας των στρατευσίμων, ούτε θέμα αύξησης του αριθμού των επαγγελματιών οπλιτών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here