Κουβέλης: Δεν καρατομήθηκαν αλλά αναβαθμίσθηκαν οι διοικητές των δύο στρατιωτικών

ΦΩΤΟ: EUROKINSSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Δεν πρόκειται για δυσμενή μετάθεση αλλά για αναβάθμιση της θέσης των δύο διοικητών των μονάδων που υπηρετούσαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί οι οποίοι συνελήφθησαν στον Εβρο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φ. Κουβέλης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι όλα όσα περί του αντιθέτου ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα αλλά εξυπηρετούν αντιπολιτευτικούς σκοπούς που δεν συνάδουν με το γεγονός.

Οπως πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης την ερχόμενη Τρίτη θα επισκεφθεί τις στρατιωτικές μονάδες του Εβρου και ζήτησε να επικρατήσει νηφαλιότητα, η οποία είναι αναγκαία για τον χειρισμό του θέματος.

Ο κ. Κουβέλης συμπλήρωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κατηγορία για κατασκοπεία, αφού δεν διαπράττει κανείς αυτό το αδίκημα, μπαίνοντας με τα όπλα και τα διακριτικά του σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

«Εάν η Τουρκία προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση. σημαίνει ότι θα επιλέξει να οξύνει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και θα αντιδράσουμε με τον προβλεπόμενο τρόπο. Δεν εισηγούμαστε σύρραξη, είμαστε ένα φιλειρηνικό κράτος», επεσήμανε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here