Κουτσούμπας σε Γαβρόγλου: «Κύριε υπουργέ της αμάθειας»

Στο κόκκινο ανέβηκε το θερμόμετρο στη Βουλή στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, όταν ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε κατά του υπουργού  Κωνσταντίνου Γαβρόγλου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι παρουσιάζεται ως «σύστημα διορισμού» μια διαδικασία μέσω της οποίας «πολλοί εκπαιδευτικοί θα μείνουν χωρίς δουλειά», ουσιαστικά θα απολυθούν «θα πεταχθούν στο δρόμο χιλιάδες». Απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με τους 20.000 διορισμούς, κατ’ αντιστοιχία των 10.000 που παλιότερα έταζε η ΝΔ, ο κ. Κουτσούμπας είπε «να δούμε ποιος είναι γελοίος εδώ μέσα κύριε υπουργέ της αμάθειας!».

Ο κ.Γαβρόγλου έθεσε στον γγ του ΚΚΕ το ερώτημα «δέχεστε να γίνουν 15.000 διορισμοί;» και  τον κάλεσε « να μας πείτε ποιο σύστημα προκρίνετε για το διορισμό αυτών των ανθρώπων».

Στην ανταπάντησή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους κάλεσε τον υπουργό «να αφήσει το αθώο υφάκι γιατί δεν τον τιμά». Τον προκάλεσε επίσης να μην κάνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί το ΚΚΕ διατυπώνει με απόλυτη σαφήνεια τις επικρίσεις και τις θέσεις του. «Δεν έχω πρόθεση να ξανακάνω εισήγηση, αν θέλει κι άλλες διευκρινήσεις ο κ. Γαβρόγλου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here