Κουτσούμπας: Πανταχού «παρών» το μνημόνιο

Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού, τονίζοντας πως τα περί «φιλολαϊκής» ανάπτυξης είναι fake news.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «το μνημόνιο είναι πανταχού παρών» γιατί παραμένουν όλα τα μνημονιακά μέτρα που αποτελούν την «καύσιμη ύλη» για τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα. Επίσης, ανέφερε πως είναι πρόκληση να χαρακτηρίζονται ως «ανακούφιση» και «αναδιανομή υπέρ του λαού» ορισμένα ψίχουλα.

«Ο κ. Τσίπρας μας λέει πως τα δύσκολα τελείωσαν. Πως τον Αύγουστο ήρθε τομή στην ελληνική κοινωνία, γιατί τελείωσαν τα Μνημόνια. Μας λέει πως η νέα σελίδα της μεταμνημονιακής ανάπτυξης είναι για όλους, γιατί τάχα ανακτήσαμε την κυριαρχία μας και μπορούμε να χαράξουμε το μέλλον μας, με έναν τρόπο που να ικανοποιεί όλους. Λίγο ακόμα και θα αναφωνήσει, μαζί με τον φίλο του τον Αμερικάνο πρέσβη: «Η Ελλάδα στους Έλληνες»», πρόσθεσε.

«Έχετε φτάσει σε τέτοια επίπεδα θράσους και δεν διστάζετε να παραδεχθείτε ότι το πλεόνασμα είναι 3,5% και επιστρέφετε μέσω επιδομάτων ένα μικρό μέρος» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό

Επιπλέον, ο γ.γ.  της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως η επιλογή μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι για το λαό μια επιλογή ανάμεσα στον καλύτερο δήμιο, προειδοποιώντας πως διαλέγοντας το «μικρότερο κακό» θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Πρόσθεσε πως απέναντι βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ που είναι ρεαλιστική, αναγκαία και ικανοποιεί το σύνολο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here