Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ορκίζεται στον καπιταλιστικό δρόμο της ανάπτυξης

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Στην επίλυση των εσωκομματικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και στο ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου για να προχωρήσει στην υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, αποδίδει ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, την απόφαση της κυβέρνησης για εκλογές. Παράλληλα, εξαπολύει σκληρή επίθεση στην Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας ότι «τα σίκουελ είναι χειρότερα από τις πρώτες ταινίες».

Ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει: «Η κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μην έχουν προλάβει τα διάφορα αντιλαϊκά μέτρα, τα φορολογικά χαράτσια κλπ. να φανούν πρακτικά στο «ταμείο» της λαϊκής οικογένειας, έτσι ώστε να μην επιδράσουν και δραστικά στο «εκλογικό ταμείο» του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ προβλέπει ότι εφόσον επανεκλεγεί «θα εφαρμόσει το ίδιο πρόγραμμα που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των κομμάτων, που ορκίζονται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, σε άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που αναγνωρίζουν το χρέος και το διαπραγματεύονται σε βάρος του λαού μας. Κι αυτά είναι όλα τ’ άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης -παλιότερα και νεότερα -με αντιλαϊκούς νόμους, δανειακές συμβάσεις και συμφωνίες – μνημόνια».

Ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, με βάση τις διερευνητικές εντολές. «Το θέατρο που παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες έχει να κάνει μόνο με τα παιχνίδια, που θέλουν να παίξουν όλα τα κόμματα του διεφθαρμένου και αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου. Από την πρώτη στιγμή έχουμε δηλώσει ότι δεν παίρνουμε μέρος σε αντιλαϊκά παιχνίδια και μπακαλίστικους τυχοδιωκτισμούς. Αυτά που κάνει ο Μεϊμαράκης σήμερα, τα έκανε ο Τσίπρας το 2012» σημειώνει.

Ο κ. Κουτσούμπας επιτίθεται και στην Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας: «Να μην ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο σε βάρος του λαού. Άλλωστε, συνήθως τα «σίκουελ» είναι χειρότερα από τις πρώτες ταινίες. Όλα τα ονομαζόμενα αντιμνημονιακά μέτωπα μέχρι σήμερα, έχουν οδηγήσει σε νέα μνημόνια. Οι συγκεκριμένοι υπηρέτησαν και από κυβερνητικές θέσεις την πολιτική αυτή, προετοιμάζοντας το νέο μνημόνιο. Και η εν λόγω «πλατφόρμα» είναι έρμαιο των αντιφάσεων και των αδιεξόδων, από τις οποίες διέπεται η πολιτική τους γραμμή, το πρόγραμμά τους, η στρατηγική τους.

» Η θολή αντιμνημονιακή ρητορεία των τελευταίων 5 χρόνων είναι επόμενο να εγκλωβίζει σε προτάσεις δήθεν «εφικτές», εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, σε συμμετοχή σε κυβερνήσεις – υποχείρια όσων έχουν την πραγματική εξουσία, όπως οι εγχώριοι και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Προτάσεις, οι οποίες – όπου και όποτε έχουν εφαρμοστεί, διεθνώς και στη χώρα μας – έχουν οδηγήσει σε μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, αντιλαϊκά μέτρα».

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών εκτιμά ότι «δεν αποκλείεται αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβέρνηση συνεργασίας με κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ακόμα και η ΝΔ σε επόμενη φάση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here