Kουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΠΑΣΟΚ-Καιροσκόπος ο Λαφαζάνης

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή του μνημονίου, λέγοντας ότι έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε με συνέντευξή του στο Εθνος, ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δ. Κουστούμπας.

Ο ηγέτης του ΚΚΕ βάλει και κατά της Λαικής Ενότητας χαρακτηρίζοντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «καιροσκόπο πολιτικό» που προσπαθεί να παγιδεύσει τους αριστερούς ψηφοφόρους «σερβίροντας μια ξινισμένη, ξαναζεσταμένη σούπα», αφού πρώτα είχε συναινέσει στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση για το μπλόκο της Κοκκινιάς

Ο κ. Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς, κάλεσε τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία μέσω της «ενδυνάμωσης του αγώνα ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τον φασισμό-ναζισμό», να αχρηστεύσουν τα δίχτυα που επέλεξαν να ρίξουν στις ηρωικές εργατογειτονιές του Πειραιά τα «φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, οι απόγονοι των ναζί και δωσίλογων, που πριν 71 χρόνια επέλεξαν να χτυπήσουν την ανταρτομάνα Κοκκινιά».

 

Σημείωσε ότι τα άλλα κόμματα που ετοιμάζονται προφανώς σε συνεργασία μετά τις εκλογές να κυβερνήσουν, ζητούν από τον λαό να πει ΝΑΙ στη σφαγή των δικαιωμάτων και της ζωής του.

Κάλεσε τον λαό να αχρηστεύσει τις παγίδες που του στήνουν, όπως είναι «το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη, που υπηρετεί από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι ενιαίος ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το χειρότερο μνημόνιο στο οποίο ενσωματώνονται τα δύο προηγούμενα, προσθέτοντας ότι και «ο ΣΥΡΙΖΑ Νο1 του Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του Λαφαζάνη και λοιπών είναι συνυπεύθυνοι» και για την καλλιέργεια αυταπατών στον λαό και για τη συνολική πολιτική που άσκησαν ως κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε στην υλοποίηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των δεσμεύσεων του ΝΑΤΟ και την ανάληψη νέων όπως η νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο.

Πρόσθεσε ότι μόλις χθες το κόμμα του Π. Λαφαζάνη ανακάλυψε και κατήγγειλε τ συμμετοχή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις, ενώ «τόσους μήνες που κρυφοκουβέντιαζαν με τους Αμερικάνους, τσιμουδιά δεν έβγαλαν ούτε οι του Τσίπρα, ούτε οι του Λαφαζάνη».

«Μάλιστα στο υπουργείο Άμυνας ο κ. Ήσυχος της Αριστερής Πλατφόρμας, παρέμενε ήσυχος και αμίλητος επί του θέματος, αυτό το διάστημα, σιγοντάροντας στην ουσία τον λαλίστατο Καμένο. Μιλάμε για θράσος» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ας αφήσουν τις Λαφαζανιές

Έθεσε το ερώτημα πότε ο Π. Λαφαζάνης ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή και υπενθύμισε ότι «ο κ. Λαφαζάνης ήταν ο πρώτος πιλότος στα κυβερνητικά Boeing, που κουβαλούσε κατά διακοσαριές τους εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς πλουτοκρατίας, πότε στη Μόσχα, το Πεκίνο, το Μπακού και πότε αλλού, σαν φρέσκο-αβανταδόρος επιχειρηματικών σχεδίων, για το ξεπούλημα των υδρογονανθράκων, των δικτύων μεταφοράς ενέργειας και της δημόσιας περιουσίας…».

«Όλοι αυτοί συνταξιδιώτες καπιταλιστές, που κουβαλούσε στα κυβερνεία του καπιταλισμού ανά τον κόσμο, ήταν «αντιμνημονιακοί» και τον πούλησαν μετά, στη μοιρασιά;» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι οι αριστεροί και οι ριζοσπάστες μπορούν τώρα να κατανοήσουν ότι ο δρόμος της ανατροπής δεν ανοίγει με την εκάστοτε αλλαγή ενοίκων και καναπέδων στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ούτε αλλάζει επειδή ο κ. Τσίπρας ως νέο- ορκισμένος πρωθυπουργός το Γενάρη, πήγε και κατέθεσε γαρύφαλλα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενέργεια που όλοι οι θεομπαίχτες καιροσκόποι την εκθείαζαν ως συμβολισμό ανυπέρβλητο για τη δύναμη και τη θέληση της ψυχής.

«Ας αφήσουν λοιπόν τις λαφαζανιές. Και δεν αναφερόμαστε εδώ για όσους και όσες από τους απλούς ανθρώπους του λαού μας αγνά και ειλικρινά συγκινήθηκαν και πίστεψαν στην ελπίδα, στα συνθήματα και τους συμβολισμούς, που όμως αποδείχτηκαν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…» πρόσθεσε.

«Σύνθημά μας ας γίνει: Καμιά λαϊκή ψήφος σε καμιά γειτονιά του Πειραιά, να μην χαθεί προς τα κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν μνημόνιο. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ. Καμιά ψήφος να μην δοθεί στους καιροσκόπους του ΣΥΡΙΖΑ 2, της ονομαζόμενης ΛΑΕ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here