Κουτσούμπας: Καλεί σε δράση «ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία»

«Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και η νέα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ετοιμάζεται να σερβίρει τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές – εταίρους της, μαζί με το νέο πακέτο μέτρων που θα τη συνοδεύει. Το αν τα νέα μέτρα έρθουν πακέτο ή σε δόσεις είναι αδιάφορο, αφού το λογαριασμό θα κληθεί να πληρώσει πάλι ο λαός».

Αυτά είπε το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας σε συνεστίαση στην Καρδίτσα, λίγο πριν τις εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη.

Ο κ. Κουτούμπας υποστήριξε ότι σ’ αυτούς τους τέσσερις μήνες η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οικοδόμημα που χτίστηκε πάνω στα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή μεταθέτει τις προεκλογικές της υποσχέσεις – ψίχουλα σε βάθος τετραετίας».

«Σε τέσσερα χρόνια «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει», λέει και ο λαός μας. Σε 4 χρόνια ανάκαμψη έλεγαν και οι προηγούμενοι και δείτε πού φτάσαμε! Αλλά επειδή εμείς θέλουμε ο λαός μας να ζήσει και να ζήσει μια ζωή με δικαιώματα απολαμβάνοντας σύγχρονες ανάγκες και όχι μια χαμοζωή, παλεύουμε για την οργάνωση της πάλης του, για να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας που μπορεί να ανακόψει τον κατήφορο και να ανοίξει το δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με το σύστημα που γεννά ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Κατέληξε, δε: «Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη της χώρας μας, στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, στους φοιτητές σπουδαστές, μαθητές, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στους συνταξιούχους που έδωσαν τη ζωή τους ολόκληρη στη δουλειά και τον αγώνα, να ορθώσουν ξανά σήμερα, τώρα, το ανάστημά τους. Να δράσουμε όλοι μαζί, σε μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία, με κριτήριο την ικανοποίηση  των αναγκών του λαού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here