Κουρουμπλής: Μετά τις τουρκικές εκλογές λύση στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών

Tο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν θα έχει λυθεί μέχρι τις τουρκικές εκλογές, εκτίμησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.«Δυστυχώς, τα πράγματα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα πάνε έτσι. Μετά πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Προσδοκώ ότι τότε δεν θα έχει αξία αυτό που επιδιώκουν να κάνουν οι Τούρκοι», είπε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Από ό,τι φαίνεται» οι Τούρκοι μας την είχαν στημένη είπε για την ίδια υπόθεση και ξεκαθάρισε ότι «οι 8 (σ.σ. Τούρκοι αξιωματικοί) ζήτησαν άσυλο, οι δικοί μας έγινε ό,τι έγινε. Δεν έχει σχέση η μια υπόθεση με την άλλη».

Αναφερόμενος στο τεταμένο κλίμα που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι Συρία, ούτε Ιράν. Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα που μπορεί να της συμπεριφέρεται (σ.σ. η Τουρκία) όπως στη Συρία και αυτό το ξέρει καλά».

Εμφανίστηκε σίγουρος, δε, πως «η Τουρκία δεν πρόκειται να προκαλέσει επεισόδιο. Υπάρχει ισορροπία τρόμου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία». Σύμφωνα με το σκεπτικό του «ένα ατύχημα που θα αποβεί εις βάρος της Τουρκίας θα έχει καταλυτικές συνέπειες στο εσωτερικό της και γι’ αυτό δεν θα το επιχειρήσει».

«Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στο Λιμενικό για τις προκλήσεις των Τούρκων είναι νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα. Πάντα υπάρχει ένα όριο και αυτό το έχουμε διαμηνύσει. Η Ελλάδα δεν συζητάει υπό φόβο, δεν φοβάται», συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Για το Σκοπιανό είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να κλείσει το θέμα και έτσι θα γίνει μια περιφερειακή δύναμη στα Βαλκάνια» ενώ πρόσθεσε ότι «την Ελλάδα δεν μπορεί να την απειλήσει καμία βαλκανική χώρα».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here