Κουρουμπλής: Κυρώσεις σε όσους παίζουν με την επάρκεια των φαρμάκων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI ( ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ)

Aυστηρό μήνυμα ότι θα αντιμετωπίσουν  σοβαρές κυρώσεις όσοι φορείς ή φυσικά πρόσωπα δημιουργούν πρόβλημα στην τροφοδοσία και στην ευρύτερη αγορά φαρμάκου, το δύσκολο αυτό διάστημα της μειωμένης ρευστότητας, έστειλε ο  υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Υγείας που συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης  με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου  επανέλαβε ότι στόχος όλων την κρίσιμη αυτή περίοδο, είναι να διασφαλισθεί η επάρκεια σε φάρμακα και αναλώσιμα και διαμήνυσε στους φαρμακοποιούς, ότι αυτοί που δημιουργούν προβλήματα τροφοδοσίας, που στοκάρουν προϊόντα και παίζουν με την υγεία των πολιτών, θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις και κάτι παραπάνω.
Να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, κατέθεσε στον υπουργό Υγείας, το θέμα των παράλληλων εξαγωγών, καθώς ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο μεγάλες ποσότητες φαρμάκων εξάγονται ή στοκάρονται με απώτερο σκοπό να εξαχθούν μόλις κοπάσει η κρίση, όπως τόνισε.
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή, οι φαρμακοποιοί συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζο, προκειμένου να του εκθέσουν λεπτομέρειες της δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η τραπεζική αργία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here