Κουρουμπλής: Εκλογές για να εγκρίνει ο λαός την εφαρμογή της συμφωνίας

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

Πρόωρες εκλογές  ζήτησε  ο Παναγιώτης Κουρουμπλής  ότι πρέπει να γίνουν, για να πάρει η κυβέρνηση την έγκριση του ελληνικού λαού και να προχωρήσει  στην εφαρμογή του μνημονίου. Μιλώντας στον 9,84 ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε:

«Το λάθος του Γ. Παπανδρέου το 2010 ήταν ότι δεν έκανε αμέσως εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε με άλλο πρόγραμμα. Με άλλο πρόγραμμα τον ψήφισε το 36% του κόσμου και άλλο πρόγραμμα πρέπει να εφαρμόσει τώρα. Το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να το εφαρμόσει με εκείνη την εντολή, χρειάζεται νέα εντολή. Όσο επώδυνο και δύσκολο αν είναι, δεν γίνεται να μην γίνουν εκλογές και να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα. Πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι αυτό το πρόγραμμα πρώτα θα το εγκρίνει και μετά θα το υλοποιήσουμε. Αν δεν μας δώσει εντολή, θα πάμε στα σπίτια μας. Άρα άμεσες εκλογές» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει μια γιγαντιαία προσπάθεια ώστε αυτά τα μέτρα να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, ο κόσμος καταλαβαίνει τις δυσκολίες. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για την αριστερά και αν θέλεις, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η αδυναμία να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης, ότι είναι μια κρίση και πρέπει να την πληρώσουμε όλοι με δίκαιο τρόπο» είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Όσον αφορά το Υπουργείο Υγείας είπε: «Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο μας, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα στα οποία έχουμε συμφωνήσει και πρέπει να τα κάνουμε… Νομίζω ότι το εισιτήριο των πέντε ευρώ για τα νοσοκομεία δεν θα συμπεριλαμβάνεται. Επίσης, αν θες να περιορίσεις την συνταγογράφηση, πρέπει να υιοθετήσεις και να καθιερώσεις τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι η χώρα μέχρι σήμερα έχει πολλά λίγα θεραπευτικά πρωτόκολλα για να μπορεί να ελέγχει το σύστημα της. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα το κάνουμε δέκα καινούργια θεραπευτικά πρωτόκολλα που θα αφορούν ασθένειες που έχουν μεγάλη κατανάλωση δαπάνης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here