Κούρδοι Συρίας: Οι τζιχαντιστές του ISIS ζουν τα τελευταία τους λεπτά

Εντείνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, στο τελευταίο προπύργιο των τρομοκρατών, στην ανατολική Συρία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με την υποστήριξη των ΗΠΑ επιχειρούν εναντίον των τζιχαντιστών, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

«Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ζουν τα τελευταία τους λεπτά» επεσήμανε χαρακτηριστικά, αξιωματούχος των SDF, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Οι δυνάμεις SDF κάνουν σημαντική πρόοδο και συνεχίζουν να απελευθερώνουν περισσότερες περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, η μάχη συνεχίζεται» σημείωσε από την πλευρά των ΗΠΑ, ο συνταγματάρχης Σον Ράιαν.

Και συμπλήρωσε: «Η ήττα του Ισλαμικού Κράτους είναι ακόμη η αποστολή μας, ώστε να μην αποτελεί μία πραγματική απειλή για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα της περιοχής. Έτσι, δεν έχει τελειώσει ακόμη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ουάσιγκτον προανήγγειλε την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, καθώς η ήττα του Ισλαμικού Κράτους έχει ήδη δρομολογηθεί.

Ο πρόεδρος Τραμπ, πάντως, έχει διαβεβαιώσει ότι η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί «σταδιακά» και «ομαλά», χωρίς να διασαλευτεί η εκστρατεία εναντίον του ISIS.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η απόφαση του Λευκού Οίκου προκάλεσε σημαντικές τριβές στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, με σημαντικότερη όλων την παραίτηση του Τζιμ Μάτις από το υπουργείο Άμυνας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here