Κούλογλου: Το ΚΙΝΑΛ εθελοτυφλεί για ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη  

Στο Κίνημα Αλλαγής διακατέχονται από έναν «απίστευτο επαρχιωτισμό: Δεν τους νοιάζει τι γίνεται στην Ευρώπη, δεν τους νοιάζει ότι ανεβαίνει η ακροδεξιά, δεν τους νοιάζει ότι όλοι οι σοσιαλιστές στρέφονται προς την Αριστερά γιατί η συγκατοίκηση με την Δεξιά τους ‘πασοκοποίησε’. Μόνο το ΠΑΣΟΚ που έδωσε το όνομά του σε αυτόν τον διεθνή πλέον όρο επιμένει στην συρρίκνωση και στη διάλυση του», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 και στην Ασπασία Βούζα.

«Έτσι όπως πάει σε λίγο δεν θα είναι κίνημα αλλαγής, αλλά κίνημα υπέρ συμμετοχής σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να συμμαχήσουν. Βλέπουν ότι η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις και έτσι θεώρησαν ότι θα νικήσει στις εκλογές και θα πάρουν και αυτοί ένα μικρό κομμάτι εξουσίας», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής σημειώνοντας ότι το ΚΙΝΑΛ «κανονικά, θα έπρεπε να προτείνει ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, ώστε να γίνουν θετικές μεταρρυθμίσεις στην χώρα και να αποφευχθεί ο νεοφιλελεύθερος Αρμαγεδδών του κ. Μητσοτάκη, που λέει ξεκάθαρα ότι θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου και θα ιδιωτικοποιήσει την παιδεία και την ασφάλιση».

«Το ίδιο ισχύει και για την πρόταση Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο θα δίνει στην αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα οι πλουσιότεροι δήμοι να μπορούν να τον περιορίσουν για τους εύπορους πολίτες, ενώ οι φτωχότεροι να τον αυξήσουν ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Ο κ. Καμίνης αντί να μιλήσει για αυτά, είπε ότι διαφωνεί στην συμμαχία με τους ‘λαϊκιστές’, την ώρα που η Αθήνα είναι η πιο επαρχιακή πόλη της ΕΕ», υπογράμμισε ο Στέλιος Κούλογλου εξηγώντας για παράδειγμα πως «σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη υπάρχουν κοινόχρηστα ποδήλατα για να μειώνεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον. Μέχρι και τα Τίρανα έχουν τέτοια υπηρεσία. Είναι πιο νοικοκυρεμένο και καθαρό το κέντρο των Τιράνων από ό,τι της Αθήνας».

Κληθείς να σχολιάσει το εμπάργκο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΕΡΤ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει γίνει εμπάργκο στην δημόσια τηλεόραση, ούτε βέβαια έχει πέσει και μαύρο. Υπάρχει μια αλλεργία από την πλευρά της ΝΔ σε οτιδήποτε δημόσιο: σχολείο, ασφάλιση ή τηλεόραση. Περίμενε, όμως, μια αφορμή, που της δόθηκε. Δεν επικροτώ την απόφαση της ΕΣΗΕΑ να παραπέμψει τον δημοσιογράφο στο πειθαρχικό. Διαφωνώ με αυτά που είπε και με το ύφος που τα είπε. Όμως έχει το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα. Η ίδια εκπομπή και η ΕΡΤ θα έπρεπε να είχαν εξασφαλίσει, εφόσον έχουν ένα δημοσιογράφο αθυρόστομο και έντονα επικριτικό, να υπάρχει και ένας άλλος δημοσιογράφος που θα κρατήσει την ισορροπία. Αυτό το λάθος δεν σημαίνει παραπομπή στο πειθαρχικό, ούτε όμως και εμπάργκο από την πλευρά της ΝΔ».

«Όσοι είναι υπέρ του νεοφιλελευθερισμού και της πλήρους ιδιωτικοποίησης των πάντων εκμεταλλεύονται τα λάθη της δημόσιας διοίκησης. Η ΕΡΤ αυτή την στιγμή δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων. Φυσικά είναι πολύ θετικό ότι στήθηκε ξανά η δημόσια τηλεόραση αλλά δεν έγιναν τα όσα απαραίτητα βήματα έπρεπε να γίνουν και να μη μπορεί καμία ΝΔ να κάνει εμπάργκο», είπε ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας πως «το πρόβλημα είναι ότι η ΕΡΤ δεν έχει ξαναμπεί στις καρδιές των πολιτών. Μοιάζει με τηλεόραση της μεταπολίτευσης που δεν ήταν όσο ελεύθερη θα έπρεπε να είναι, που ήταν έρμαιο των εκάστοτε κυβερνήσεων και τις φοβόταν. Αυτή η τηλεόραση ανήκει στο παρελθόν. Και με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας δεν έχει πια ούτε καν προπαγανδιστική αξία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here