Κούλογλου: Το εκβιαστικό δίλημμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

 

Το εκβιαστικό δίλημμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να τη στηρίξει για την Προεδρία της Επιτροπής στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Talking Europe” και στην τηλεόραση του France24. Καλεσμένοι στην εκπομπή ήταν ο Ισπανός ευρωβουλευτής Φερνάντο Λόπεζ Αγκουιλάρ από τους Σοσιαλδημοκράτες, ο Γερμανός Σβεν Γκίγκολντ από την ομάδα των Πρασίνων και ο Λουξεμβούργιος Κριστόφ Χάνσεν από το ΕΛΚ.

Ο Σ. Κούλογλου ανέφερε ότι η Γερμανίδα υπουργός άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ήταν ουσιαστικά επιλογή της Μέρκελ και του Μακρόν και τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα “δημοκρατία ή αστάθεια”. «Αυτό δεν είναι δημοκρατία, αλλά ένα είδος απειλής και εκβιασμού που λέει: ή ψηφίζετε κάποιον που δεν θέλετε, ή αλλιώς θα υπάρξει αστάθεια στην ΕΕ», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σ Κούλογλου δήλωσε ότι είναι έτοιμος, όπως και όλη η ομάδα της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL), να καταψηφίσει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας η ΕΕ χρειάζεται για Πρόεδρο της Επιτροπής έναν υποψήφιο που θα είναι υπέρ της αλλαγής πολιτικής για μια πιο ευημερούσα και δημοκρατική Ευρώπη. “Αντ’ αυτού έχουμε μια υποψήφια που στηρίζει μια ΕΕ άμυνας και προωθεί τα συμφέροντα της βιομηχανίας όπλων”, είπε ο Σ. Κούλογλου, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του γιατί “η ΕΕ επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, ακόμα και μετά το Brexit”. 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here