Κουφοντίνας: Υπέρ του βασανιστηρίου της υποχρεωτικής σίτισης ο Συρίγος

Υπέρ της υποχρεωτικής σίτισης του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα τάχθηκε ο υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Αγγελος Συρίγος.

Ο υπουργός Παιδείας και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον Ant1 σημείωσε «κανένας δεν θέλει ένα νεκρό άνθρωπο και πρέπει να αποφευχθεί η ροπή προς το θάνατο του Κουφοντίνα που επιδιώκει. Παράλληλα όμως υπάρχουν και νόμοι».

Επανέλαβε κι αυτός τα επιχείρημα του non paper της ΝΔ για την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα λέγοντας ότι «ένας κρατούμενος καταφεύγει στην απεργία πείνας όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα μέσα τα οποία προσφέρει ο νόμος ή η πολιτεία και βλέπει ότι είναι απονενοημένη η προσπάθειά του. Ο Κουφοντίνας στη συγκεκριμένη περίπτωση επέλεξε αντί της προσφυγής στην δικαιοσύνη για αυτά που θεωρεί νόμιμα δικαιώματα του, την απεργία πείνας. Και το έκανε ως μέσο ασκήσεως πιέσεως στην πολιτεία κατά τη γνώμη μου. Μιλάμε για έναν άνθρωπο όποιος έχει σκοτώσει τουλάχιστον 11 αν όχι 13 άτομα, ακραίο λοιπόν άνθρωπο, ο οποίος επιλέγει μέσα από μία ακραία κίνηση να πετύχει το στόχο του».

Υπογράμμισε ότι «πρέπει να αποφύγουμε την «ηρωοποίηση» ενός ανθρώπου που με τον ίδιο παραλογισμό που διέπει όλη του τη ζωή, προσπαθεί να καταλήξει δημιουργώντας ένα ίνδαλμα για ένα τμήμα της νεολαίας. Όλα αυτά πρέπει να τά’χουμε κατά νου» τονίζοντας ότι «συμφωνώ κι εγώ ότι η λύση είναι η υποχρεωτική σίτιση. Πως θα γίνει δε μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες».

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΝΕ) υπογραμμίζει πως η άσκηση θεραπευτικών πράξεων παρά την θέληση του οποιουδήποτε ασθενούς είναι απαράδεκτη και πως η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here