Κουφοντίνας: Νέα μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε για άλλη μία φορά στην πλατεία Συντάγματος σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 19:00 από το Σύνταγμα με πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σήμερα. Στις 19:30 περίπου έφτασε στην Ομόνοια, όπου και ολοκληρώθηκε.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν με πανό να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, ενώ μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα συνθήματα, «κανένας νεκρός, της πείνας απεργός», «κράτος και κυβέρνηση δολοφονούν, με του λαού την πάλη θα ανατραπούν» και «η απεργία πείνας να δικαιωθεί, όχι στην εκδίκηση, νίκη στη ζωή».

Έντονη ήταν και η παρουσία της αστυνομίας, με την ομάδα «ΔΡΑΣΗ» να κάνει έλεγχο στους συγκεντρωμένους. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» Κώστας Παπαντωνίου, υπήρξε καταγγελία για φωτογράφιση ταυτοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην 54η ημέρα απεργίας πείνας και 9η ημέρα απεργίας δίψας. Επίσης έχει αρνηθεί τη διαδικασία της ανάνηψης σε περίπτωση που χάσει τις αισθήσεις του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here