Κουφοντίνας: Nέα διαδήλωση-απάντηση σήμερα στην κυβερνητική τρομοκρατία

Νέα συγκέντρωση καλείται σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα από την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών καθώς και αριστερές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, ως απάντηση στην προκλητική και απρόκλητη καταστολή της συγκέντρωσης της Παρασκευής

Την αστυνομική επίθεση στους διαδηλωτές καταδικάζουν η Πρωτοβουλία δικηγόρων και πολλές πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς.

Η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών τονίζει πως «η αστυνομική βία και καταστολή δεν θα σιγήσει τις φωνές υπεράσπισης του δίκιου! Με ΜΑΤ, χημικά και αύρες η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη χτύπησε προκλητικά και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση για την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αστυνομία δε δίστασε να χτυπήσει συναδέλφους μας δικηγόρους, φοιτητές και άλλους πολίτες.

Το μόνο που αποδεικνύει η κυβέρνηση με αυτή τη στάση είναι ο πανικός της. Όλα τα επιχειρήματα που επιστράτευσε η κυβέρνηση και η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει την αδιάλλακτη στάση εξόντωσης του συγκεκριμένου κρατούμενου έχουν καταρριφθεί. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απέδειξαν περίτρανα ότι η επιλογή δημιουργίας αυτής της κατάστασης είναι πολιτική και πολιτική θα είναι η λύση. Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί. Μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η Πρωτοβουλία ζητά «να δικαιωθεί τώρα, πριν να είναι αργά, το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας που η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Ζητάμε άμεση λύση για να νικήσει η ζωή!». Απαιτεί επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι πολίτες που προσήχθησαν στις 5/3.

Κάλεσμα αριστερών οργανώσεων-συλλογικοτήτων

Σχετικό κάλεσμα για τη σημερινή νέα συγκέντρωση εξέδωσαν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες που μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι «η επίδειξη πυγμής, αδιαλλαξίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων κρατουμένων πάνε χέρι με χέρι με τα γενικότερα αντιδημοκρατικά μέτρα και την επιβολή αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής»

Όλη η ανακοίνωση:

Εδώ και μια βδομάδα, δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν καθημερινά σε διαδηλώσεις στα κέντρα των πόλεων. Αίτημά τους, να γινεί δεκτό το νόμιμο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού και να μην έχουμε νεκρό απεργό πείνας. Παράλληλα η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε, αλλά έμπαιζει και υποβαθμίζει το ζήτημα. Ακόμη και μετά τόσες δημόσιες αντιδράσεις, εγχώριες και διεθνείς, ακόμη και μετά τις καθημερινές πλέον μαζικότατες συγκεντρώσεις χιλιάδων, αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Ενώ οι διαδηλώσεις όλων των ημερών ήταν μαζικότατες και ειρηνικές, η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής αποφάσισαν σήμερα να επιτεθούν αναίτια και βάναυσα στις/ους διαδηλωτές/τριες με χημικά, αύρες και ξυλοδαρμούς, επιδιώκοντας την απαγόρευση του δικαιώματος στη διαμαρτυρία. Μπλοκ δικηγόρων και νομικών, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες του κινήματος, βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας χουντικού χαρακτήρα επίθεσης, ενώ δεκάδες ήταν οι προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Το μένος ρίχνει τις μάσκες. Με τα ωμά κυβερνητικά ψέματα, που αποκαλύφθηκαν από τους δικηγόρους που κινητοποιούνται σε αλληλεγγύη για να ζήσει ο Δ. Κουφοντίνας. Με την καταστολή και στο διαδίκτυο ενάντια σε κάθε ελευθερία της έκφρασης («ρίξιμο» σελίδων συλλογικοτήτων κ.ά.).

Η κυβέρνηση επιμένει και θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας υπεραντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη. Η επίδειξη πυγμής, αδιαλλαξίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων κρατουμένων πάνε χέρι με χέρι με τα γενικότερα αντιδημοκρατικά μέτρα και την επιβολή αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής

Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε και απαιτούμε όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να συνεχίσουμε να κινητοποιούμαστε όσο υπάρχει χρόνος. Να εκφραστεί παντού η φωνή των χιλιάδων πολιτών που διαδηλώνουν καθημερινά, η φωνή των δικηγόρων, γιατρών, καλλιτεχνών κ.λπ. που ήδη έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου-στοιχειώδους αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Καλούμε όλους και όλες σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το Σάββατο 6/3, 12.00 μμ – για να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΑ:

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα Να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Να μην επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας από το μένος Κυβέρνησης – Μηχανισμών – ΗΠΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here