Κουβέλης: Η συσπείρωση γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

 

«Η συσπείρωση γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση που οφείλει η ΔΗΜΑΡ. Είναι η προσωπική μου στάση, αλλά και άποψη και πολιτική θέση πολλών, της πλειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο «Κόκκινο». 

O κ. Κουβέλης χαρακτήρισε την απόφαση της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ως αντιδημοκρατική επιλογή της μειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και προανήγγειλε ότι μεθαύριο θα συγκαλέσει συνδιάσκεψη προκειμένου να προσδιοριστεί η κατά το δυνατόν συλλογικότερη στάση των μελών της ΔΗΜΑΡ. «Η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική», τόνισε.

Υπογράμμισε δε, ότι η πρόταση της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και είναι μια μειοψηφική επιλογή, εξέφρασε τη λύπη του «που η ΔΗΜΑΡ γίνεται πεδίο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και ξένων πρακτικών».

Όπως σημείωσε, η αντίθεση στην απόφαση αυτή, έχει προκαλέσει φυγόκεντρες τάσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ σε όλη την Ελλάδα. «Ως ιδρυτής, πρώην πρόεδρος και μέλος της ΚΕ θα συγκαλέσω μεθαύριο συνδιάσκεψη στελεχών και μελών του κόμματος», ανακοίνωσε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας: «Επιδιώκω τον προσδιορισμό της κατά το δυνατόν συλλογικότερης στάσης των μελών του κόμματος».

Αναφερόμενος στη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τους δανειστές, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως είναι το αποτέλεσμα μιας δύσκολης εξάμηνης διαπραγμάτευσης, κόντρα σε ακραίες συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη, με στόχο τη διεθνοποίηση του αδιεξόδου της λιτότητας. «Είναι αναμφίβολα μια δύσκολη συμφωνία, όχι όμως η χειρότερη και αν συνδυαστεί με αναδιάρθρωση του χρέους, μπορεί να μας οδηγήσει σε διέξοδο», κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here