Κούβα: Τελευταία Πρωτομαγιά για τον Ραούλ Κάστρο

Ο 85χρονος ηγέτης της Κούβας Ραούλ Κάστρο, αδελφός του ηγέτη της κουβανέζικης επανάστασης που πέθανε πριν μερικούς μήνες, παρέστη και χαιρέτησε στην Αβάνα, την τελευταία παρέλαση εργατικής Πρωτομαγιάς, με την ιδιότητά του ως αρχηγός του κράτους.

Ο Ραούλ Κάστρο αναμένεται να αποχωρήσει από την εξουσία τον Φεβρουάριο του 2018 μετά το προσεκτικό οικονομικό άνοιγμα της χώρας που επιχείρησε και την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τον αμερικανό γείτονα, την οποία ξεκίνησε.

Ο Κάστρο, φορώντας στρατιωτική στολή, προήδρευσε μιας συγκέντρωσης μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στην Αβάνα, όπου υπήρχαν παντού πορτρέτα και πλακάτ στη μνήμη του αδελφού του Φιντέλ, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο. Μεγάλες παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν τη σημαία της Κούβας στην πλατεία της Επανάστασης, στην καρδιά της πρωτεύουσας, εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Η γειτονική χώρα μαστίζεται από βίαιες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here