Κουτσούμπας: Εφικτό να είναι το ΚΚΕ τρίτη δύναμη

ΦΩΤΟ: IN TIME
«Γιατί όχι; Η δυνατότητα υπάρχει», απάντησε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όταν ρωτήθηκε εάν στόχος του κόμματος είναι η ανάδειξή του σε τρίτη δύναμη, διευκρινίζοντας πάντως ότι το ΚΚΕ δεν θέτει αριθμητικούς στόχους.
Μιλώντας  στο ΣΚΑΙ σήμερα Πέμπτη ο κ.Κουτσούμπας ανέφερε ότι οι διαφορές του ΚΚΕ με την  Λαϊκή Ενότητα είναι «η μέρα με τη νύχτα» και σημείωσε ότι η διαχωριστική γραμμή είναι ή με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την εξουσία τους και τις συμμαχίες τους ή με την οικονομική ανάπτυξη για τα λαϊκά συμφέροντα.
Για άλλη μια φορά χαρακτήρισε κάλπικο το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και κλιμακώνοντας την επίθεση στην ΛΑΕ τόνισε: «Πρώτον. Εδώ και 25 χρόνια, από τότε που έφυγαν από το ΚΚΕ, αφού πρώτα προσπάθησαν να το διαλύσουν, έδωσαν χέρι βοηθείας στην ΕΕ, στην ΟΝΕ και συκοφαντούσαν συνεχώς τον σοσιαλισμό» και δεύτερον οι ίδιοι έδωσαν χέρι βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας στον παροπλισμό του εργατικού-λαϊκού κινήματος, δεχόμενοι και διαδίδοντας αυταπάτες, ενώ ταυτόχρονα σε όλη τη διάρκεια της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήριζαν την κυβέρνηση.«Ούτε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, ούτε καν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για κάποιες ανάσες ανακούφισης δέχθηκαν και αυτοί και η κ. Κωνσταντοπούλου» είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι δεν ψήφισαν μεν το τρίτο μνημόνιο, αλλά συνέχισαν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Ως τρίτο στοιχείο σχετικά με τη Λαϊκή Ενότητας επεσήμανε είπε ότι το κόμμα του κ. Λαφαζάνη έχει την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σστην παρατήρηση ότι το ΚΚΕ «έχει μέτωπο κυρίως κατά του Π. Λαφαζάνη» απάντησε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που λέμε ότι κοροϊδεύουν τον λαό», προσθέτοντας ότι η πρόταση του κ. Λαφαζάνη εκφράζει τμήματα του κεφαλαίου, με δεδομένο ότι υπάρχουν τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα που ενδιαφέρονται για επιστροφή στη δραχμή.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους και τον λαό να ενισχύσουν το ΚΚΕ με βάση την πείρα του και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε στην εκτίμησή του ότι εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, στον οποίο ορκίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τα μνημόνια μπορεί να σκίσει, ούτε τους εφαρμοστικούς νόμους μπορεί να καταργήσει, ούτε μπορεί να δώσει έστω και μία ανάσα ανακούφισης στον λαό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here