Δ. Κουτσούμπας: Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκή συμφωνία

Συμφωνία «από χέρι αντιλαϊκή» χαρακτήρισε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Δράμα, την συμφωνία που διαπραγματεύονται η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους.

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας: «Αυτές τις μέρες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταλήγει όπως όλα δείχνουν με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα, τις μεταρρυθμίσεις που θα συνοδεύουν τη νέα ‘συμφωνία-πακέτο’ με ΔΝΤ-ΕΚΤ-Επιτροπή, την τρόικα, δηλαδή. Μία συμφωνία από χέρι αντιλαϊκή, γιατί αντιλαϊκοί, αντεργατικοί από γεννησιμιού τους είναι οι καπιταλιστικές ενώσεις και οργανισμοί.

» Για το τι περιλαμβάνει αυτή η νέα συμφωνία -το νέο μνημόνιο, μάς έχουν ήδη προετοιμάσει οι απανωτές λίστες των μεταρρυθμίσεων του Βαρουφάκη, του Τσίπρα, που ‘γράψε – σβήσε’ περιλαμβάνουν όμως ισοδύναμα, κοστολογημένα μέτρα.

 

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «στη νέα συμφωνία δεν χωρούν η επαναφορά του κατώτατου μισθού, των συλλογικών συμβάσεων και της 13ης σύνταξης, ούτε η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

«Είναι ντροπή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παρουσιάζει τη νέα συμφωνία, ως αποτέλεσμα της λαϊκής εντολής ή να προσπαθήσει να εκβιάσει τη στήριξη του λαού με δημοψήφισμα» κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here