Κουτσούμπας:»Λαφαζανιές» είναι οι ψευτιές που λέγονται από τον Λαφαζάνη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Επίθεση κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του σήμερα Τετάρτη στο «Βήμα FM».

Για άλλη μια φορά ο κ.Κουτσούμπας χρησιμοποίησε τη λέξη «λαφαζανιές» για τα λεγόμενα του επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας», διευκρινίζοντας κατ’ αρχήν ότι αυτό αφορά ένα λογοπαίγνιο, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι επί της ουσίας η έκφραση αφορά ψευτιές που λέγονται από τον κ. Λαφαζάνη.

Επανέλαβε ότι ο διαχωρισμός των εργαζομένων και του λαού σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» είναι κάλπικος και ότι ο κ. Λαφαζάνης έλεγε πως αυτό που τον ένωνε στον ΣΥΡΙΖΑ με τους υπόλοιπους, ήταν η «αντιμνημονιακή ομπρέλα».

Επεσήμανε ότι βάσει αυτής της λογικής, στο «αντιμνημονιακό μέτωπο» χωρούν από τους «ναζί και τους φασίστες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ως τους διάφορους επαναστάτες» και πρόσθεσε ότι ο κ. Λαφαζάνης επαναλαμβάνει τώρα αυτόν ακριβώς τον διαχωρισμό. Πρόσθεσε ότι η «αντιμνημονιακή πάλη» γενικώς, και χωρίς να διευκρινίζεται ποιο κοινωνικοοικονομικό σύστημα υπηρετεί ο οπαδός της, οδηγεί εκ νέου σε νέα μνημόνια.

Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Λαφαζάνης λέει ότι θα παραμείνει στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι «αν μοιράζεις την πίτα σε μονοπωλιακούς ομίλους, θα κάνεις μια τρύπα στο νερό, οδηγώντας τον λαό και τη χώρα σε τραγωδίες».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στο debate όλων των πολιτικών αρχηγών. Επί αυτού του ζητήματος, τόνισε το ανεπίτρεπτο της διεξαγωγής debate, μεταξύ δύο κομμάτων, πρακτική που συνεχίζει το κλίμα πόλωσης, ενώ σε ότι αφορά το debate μεταξύ όλων των κομμάτων, είπε ότι τουλάχιστον οι ερωτήσεις πρέπει να είναι ίδιες προς όλους.

Αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είπε ότι χρειάζονται και άμεσα μέτρα, όπως οργάνωση χώρων υποδοχής και καταγραφής και παροχής ανθρώπινης περίθαλψης και σύγκρουση με το «Δουβλίνο», ώστε όσοι εισέρχονται στη χώρα να μπορούν να φεύγουν για όπου θέλουν.

Χαρακτήρισε το ζήτημα μεγάλο και σοβαρό που δεν λύνεται ούτε με καταστολή, όπως λένε οι φασίστες, ούτε με το να πηγαίνουν όπου θέλουν «και να λιάζονται», σύμφωνα με την «κυρία Τασία» και υπογράμμισε ότι η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από τους πολέμους και τις στρατιωτικές επεμβάσεις στις οποίες συμμετέχει ως μέλος του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Ο κ.Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, με αμφότερα να παραμένουν αναξιοποίητα στο πλαίσιο και λόγω του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, ενώ ο δρόμος για τον λαό και τη χώρα, είναι εκείνος της κοινωνικοποίησης του παραγόμενου πλούτου και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, με αποδέσμευση από όλες τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, μονομερή διαγραφή του χρέους και της εισόδου με λαϊκή εξουσία σε ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης όπου το κριτήριο θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το καπιταλιστικό κέρδος».

Ερωτηθείς για τις Σκουριές είπε ότι «δεν μπορεί να κλείνεις βιομηχανικές μονάδες» και επισήμανε ότι η κοινωνική ιδιοκτησία στον ορυκτό πλούτο θα διασφάλιζε και τη λειτουργία του εργοστασίου προς όφελος του λαού και την απαραίτητη προστασία του περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία, επισήμανε καταρχήν το μικρό μέγεθος της ιδιοκτησίας αυτών των εκπαιδευτηρίων, οι οποίες επιβαρύνονται με την επιβολή ΦΠΑ.

Υπογράμμισε ότι από θέση αρχής το ΚΚΕ υποστηρίζει τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, επισήμανε ότι το δημόσιο σχολείο είναι υποβαθμισμένο και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταδικαστεί το σύστημα που οδηγεί τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here