Δ. Κουτσούμπας: Έτοιμο το νέο μνημόνιο-Όχι σε κάλπικα διλήμματα

ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Ευθεία επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γ.γ  της Κ.Ε του ΚΚΕ  Δημ. Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση στην Καισιαριανή για τα 70 χρόνια από την νίκη επί των ναζί. Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει έτοιμο το νέο μνημόνιο με διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων μνημονίων και νέα πλήγματα σε εργασιακά, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, φορολογία και ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.

Ο ηγέτης του ΚΚΕ κάλεσε το λαό σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση με απαίτηση άμεσης κατάργησης όλων των αντιλαϊκών νόμων και ανάκτησης των απωλειών της περιόδου της κρίσης. Σημείωσε μάλιστα με νόημα πως «αυτή την φορά πρέπει να στραφούμε σωστά, στην καρδιά του προβλήματος, να φύγει ο πραγματικός αντίπαλος, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η αστική τάξη και το κράτος τους, η ΕΕ που τους στηρίζει».

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που λέει ξεκάθαρα στον λαό πως «καμία αλλαγή νομίσματος, καμιά αλλαγή επιλογής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, καμιά αλλαγή του μείγματος διαχείρισης, δεν μπορεί να μεταβάλει τον εκμεταλλευτικό χαρακτήρα του καπιταλιστικού συστήματος που σαπίζει, τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού».

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει την προσπάθεια για ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για σπάσιμο του κλίματος αναμονής και για ανέβασμα της μαχητικότητας και απαιτητικότητας του ελληνικού λαού και κατέληξε λέγοντας ότι «στο κάλπικο δίλημμα: «Συμφωνία με το νέο αντιλαϊκό πρόγραμμα ή κρατική χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ;» προβάλλουμε τη μοναδική ελπιδοφόρα και ρεαλιστική διέξοδο, με οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για απόρριψη των οποιωνδήποτε εναλλακτικών αντιλαϊκών αστικών πολιτικών, τη ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου και την ΕΕ, σε συμπαράταξη και συσπείρωση με το ΚΚΕ

Για την εξωτερική πολιτική είπε ότι «παρά τις «φιλειρηνικές» της δηλώσεις για τα μάτια του κόσμου», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά σε νέα πιο επικίνδυνα βήματα. Και προειδοποίησε ότι με τέτοια πολιτική ο ελληνικός λαός εμπλέκεται στο κουβάρι των επικίνδυνων αντιθέσεων και ότι «η ενεργός συμμετοχή της κυβέρνησης στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ υπονομεύει την ειρήνη και αυξάνει τον κίνδυνο ενός μεγάλου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here