Κουτσούμπας: Στη φαντασία της κυβέρνησης τα αντίμετρα

H νέα «αντιλαϊκή συμφωνία που υπογράφει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο εισιτήριο στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του, σαρώνοντας ό,τι έχει απομείνει όρθιο σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα». Aυτά τονίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», προσθέτοντας ότι τα αντίμετρα είναι στη σφαίρα της φαντασίας της κυβέρνησης. Ο κ. Κουτσούμπας μιλά επίσης για επίθεση φιλίας στους εργαζόμενους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά απογοητεύθηκαν.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι την ημέρα ψήφισης της αντιλαϊκής συμφωνίας, αλλά και τις προηγούμενες χιλιάδες λαού θα βρίσκονται στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και θα κατακλύσουν την Πλ. Συντάγματος. Προέβλεψε, επίσης, ότι και ο κ. Τσίπρας, όπως και όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις των μνημονίων «μόλις κάνουν την βρώμικη δουλειά τους καταλήγουν στα «αζήτητα» του συστήματος».

Σε ό,τι αφορά το «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» που επικαλείται ο πρωθυπουργός και το «ξεδόντιασμα της διαπλοκής» που υποστηρίζει ότι γίνεται επί των ημερών του, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «χρειάζεται πολύ θράσος το οποίο φυσικά δεν λείπει από τον κ. Τσίπρα να μιλά για ηθικό πλεονέκτημα του κόμματός του την ίδια ώρα που τρέχει να ψηφίσει, όχι απλώς το τέταρτο μνημόνιο στη σειρά, αλλά «μνημόνιο εις την τετάρτη» γιατί πολλαπλασιάζει τα βάρη όλων των προηγούμενων».

Στη συνέχεια της απάντησής του είπε ότι ο κ. Τσίπρας εξασφάλισε «νέα μασέλα στη διαπλοκή για να συνεχίσει το μεγάλο φαγοπότι», ξεπερνώντας μάλιστα τους εκπροσώπους του εγχώριου κεφαλαίου και επεκτεινόμενη σε τμήματα του κεφαλαίου άλλων κρατών, αμερικανικών, γερμανικών, ρωσικών, γαλλικών, κινεζικών, βρετανικών.

Είπε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει «όλο το πακέτο μέτρων, μέτρα και αντίμετρα», τονίζοντας ότι το ΚΚΕ απορρίπτει τον όρο «αντίμετρα», καθώς «είναι συμπληρωματικά προς τα υπόλοιπα σκληρά μέτρα» και επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση παίρνει «20» από τους εργαζόμενους και θα επιστρέψει «1» σε πολύ λίγους, σε όσους βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Ο φτωχός θα πληρώνει τον φτωχότερο, θα πληρώνει ξανά για το κεφάλαιο γιατί στα λεγόμενα «αντίμετρα» περιλαμβάνεται και η μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου και η επιδότηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι σήμερα το ΚΚΕ «κάνει έντιμη επίθεση φιλίας σε όσους εργαζόμενους εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύτηκαν», καλώντας όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν και ταυτόχρονα για διεκδίκηση «όλων όσων έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια».

Επισήμανε τον στόχο του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων η ισχυροποίηση του Κόμματος παντού, όπως και η ανάδειξή του σε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, ενώ, ταυτόχρονα είναι «εφικτός και αναγκαίος ο στόχος να πάει στον «πάτο» και εκεί να μείνει το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».

Προσομοίασε τα Βαλκάνια «με μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί» και τόνισε ότι «η απάντηση της εργατικής τάξης, του λαού πρέπει να είναι πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια».

Ερωτηθείς για την Βενεζουέλα είπε ότι εκεί «ο λαός πληρώνει τα δεινά του καπιταλισμού και της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης» για την οποία (διαχείριση) είχε έγκαιρα προειδοποιήσει το ΚΚΕ. Πρόσθεσε ότι ο λαός της Βενεζουέλας πληρώνει και τους ανταγωνισμούς μερίδων της αστικής τάξης της χώρας που οξύνονται με την παρέμβαση ξένων δυνάμων, όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

Είπε ότι το ΚΚΕ καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις και στέκεται αλληλέγγυο στον λαό της Βενεζουέλας που όπως και κάθε λαός, μπορεί να πάρει στα χέρια του πραγματικά την εξουσία και να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

Τέλος, ερωτηθείς για την σοβαρή καταγγελία περί υποκλοπών στο τηλεφωνικό του κέντρο στην οποία είχε προβεί το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση και για πρόοδο των ερευνών με «ρυθμούς χελώνας», καταλήγοντας: «Δεν αποκλείουμε να «μαγειρεύεται» συγκάλυψη, γεγονός που θα «δείξει» και στην κατεύθυνση των πραγματικών πολιτικών ενόχων».

Πηγή: ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here