Κουτσούμπας: Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει από τα νέα μνημόνια διαρκείας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτε από την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους εταίρους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως ο λαός «θα συνεχίσει να ματώνει» από τα «νέα μνημόνια που είναι μνημόνια διαρκείας» και «τα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά εισοδήματα» και εκτίμησε πως «μόνη διέξοδος είναι η πάλη».

Τόνισε ακόμη πως «κανείς δεν πρέπει να ακούει τα μεγάλα λόγια περί ανάπτυξης», καθώς, όπως είπε, η όποια ανάπτυξη θα είναι αναιμική και θα αφορά μόνο κάποιους τομείς της οικονομίας και συγκεκριμένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Ανέφερε παράλληλα πως ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε με βάση «τις γνωστές θέσεις της κυβέρνησης» ενώ για το Κυπριακό επισήμανε πως εξακολουθεί να είναι «πρόβλημα εισβολής και κατοχής».

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Μιλάμε για μία Κύπρο ενιαία, για ένα κράτος-κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία και χωρίς ξένες βάσεις και προστάτες», είπε. Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη άμεσης αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων και τερματισμού «του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here