Κουρoυμπλής: Καμία αναφορά του ονόματός μου στην υπόθεση Novartis

Διαψεύδει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά του ονόματός μου στη σχετική δικογραφία και πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένου ότι έχω ο ίδιος προκαλέσει τη δικαιοσύνη να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών για πληθώρα ζητημάτων (όπως φορολογικές παραβάσεις, ελλείψεις στην αγορά, την τήρηση ή μη των υποχρεωτικών πιστώσεων που έθετε ο νομοθέτης κλπ.)».

Σε ό,τι αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου για το ζήτημα της τιμολόγησης φαρμάκων, ο κ. Κουρουμπλής κάνει λόγο για «φαρισαϊσμό του μηνυτή».

Τονίζει επίσης ότι «η αλλαγή του Νόμου της τιμολόγησης φαρμάκων έλαβε χώρα κατ΄ εντολή των θεσμών και ολοκληρώθηκε κατόπιν πολύμηνων διαβουλεύσεων στις 14.8.2015».

Συμπληρώνει επιπλέον ότι «στις 27.8.2015 η σχετική Υπουργική απόφαση της τιμολόγησης φαρμάκων που ενσωμάτωνε και εφάρμοζε τις σχετικές νομοθετικές αλλαγές έφερε την υπογραφή μου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, όμως δεν εκτελέστηκε, καθώς με διαδέχτηκε στο Υπουργείο ως Υπηρεσιακός Υπουργός ο κ. Δημόπουλος ο οποίος και τη δημοσίευσε στις 11.09.2015».

«Τα συμπεράσματα για τη βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων από τον κ. Λοβέρδο θεωρώ πλέον ότι μπορεί να τα βγάλει και ο πλέον αδαής. Άλλωστε έχω ήδη απαντήσει για όλα αυτά στη Βουλή», καταλήγει ο κ. Κουρουμπλής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here